Tidligere VM-sølvvinner Espen Bjervig får ny toppjobb i Norges Skiforbund

Blir sjef for Vidar Løfshus.

Espen Bjervig.  Foto: NTB scanpix

langrenn

Bjervig starter i jobben 1. jul. Han går over fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.

– Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta tak i arbeidet som øverste leder for norsk langrenn, sier Bjervig.

– Hverdagen i seg selv blir ikke så annerledes. Men nå sitter jeg jo med det øverste ansvaret for nasjonalidretten vår. Det er et ærefullt oppdrag, legger han til overfor NTB.

Norges Skiforbund har ikke hatt noen i stillingen som langrennssjef siden Åge Skinstad ga seg i mars 2015. Mange sterke kandidater meldte seg da posisjonen igjen skulle fylles.

– Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomité er enig om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig var selv aktiv langrennsløper på 1990- og 2000-tallet. Han vant blant annet et verdenscuprenn i Estland i 1999.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn