Uhrenholdt Jacobsen måtte tørke tårene i TV-intervju

– Jeg føler egentlig at jeg ikke gjør noen ting bra, sier langrennsprofilen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk det ikke helt til å stemme i Davos lørdag.  Foto: Olav Olsen, arkivbilde

langrenn

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) har vært selektiv så langt denne sesongen. Hun sto over verdenscupåpningen i Kuusamo.

Forrige helg sesongdebuterte hun i Lillehammer, med 12. plass som beste plassering. Lørdag stilte hun i start på sprinten i Davos, men det endte med skuffelse.

Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire i sitt kvartfinaleheat og røk ut av konkurransen. Etterpå var hun sterkt preget i et intervju med TV 2. Langrennsprofilen tørket tårer og snakket med skjelvende stemme.

– Jeg føler egentlig at jeg ikke gjør noen ting bra, sier Uhrenholdt Jacobsen til kanalen.

30-åringen fikk dermed ikke kjempe da det hele skulle avgjøres. I finalen var det til slutt Stina Nilsson som vant foran Maiken Caspersen Falla. Les mer om det her:

– Ikke så veldig gøy

Uhrenholdt Jacobsen ble riktignok slått av sterke sprintløpere som Stina Nilsson, Krista Pärmäkoski og Sadie Bjornsen i sitt heat. Det var måten det skjedde på som var tungt å svelge.

– Jeg er kanskje enda mer skuffet enn resultatet tilsier. Det er ikke svart resultatmessig, men jeg føler ikke jeg ikke gjør noe bra, hverken taktisk eller fysisk. Da er det ikke så veldig gøy å gå skirenn, sier Uhrenholdt Jacobsen, som ble verdensmester på sprint i 2007.

Søndag skal det gås 10-kilometer intervallstart i fri teknikk. Og selv etter lørdagens skuffelse, er Uhrenholdt Jacobsen klokkeklar: Hun stiller til start.

– Jeg kommer til å bli ferdig med dette, men nå er det fem minutter etter målgang. Da er følelsene utenpå.