Erik Valnes (21) gikk inn til 2.plass i Skandinavisk cup. Erik Valnes (21) gikk inn til 2.plass i Skandinavisk cup. Foto: Magnus Joki Arild.

Valnes spurtet inn til 2.-plass: - God søknad til Lahti

U23-verdensmester Erik Valnes (21) nærmer seg plass i Lahti-troppen.

Sprinteren fra Bardufoss gikk nok en strålende sprint fredag ettermiddag da han ble nummer to i Skandinavisk cup i Trondheim - kun slått av bunnsolide Sindre Bjørnestad Skar - og godt foran landslagsløpere som Eirik Brandsdal og Pål Golberg.

– Det er veldig bra på på en dag der det er skyhøyt nivå i feltet, sier Team Nord-Norge-trener Kristian Skogstad.

– Etter en tung prolog løsnet det etterhvert - både fysisk og psykisk. Jeg traff bra teknisk utover dagen, sier Valnes selv.

Nærmer seg v-cup

Valnes ble U23-verdensmester i januar, og fikk sin debut i verdenscupen på internasjonal kvote i Dresden like før OL. Nå går han for plass i troppen til Lahti like etter lekene.

– Dette var en god søknad til Lahti. Det som kan felle meg er en halvdårlig profil.

Landslagsplass?

Fortsetter Valnes i samme tempo som i dag, er han høyaktuell for både sprint og rekruttlandslaget når de skal velges i mai.

– Vi har et mål og det er å levere løpere videre til landslag, så skulle det skje ville det helt klart vært en seier, sier Skogstad om de mulighetene.

Solid Theodorsen

Valnes lagvenninne Silje Theodorsen imponerte også på dagens skøytesprint. Hun var én fattig centimeter fra å avansere til finalen, og ble dermed nummer sju.

– Silje gjorde et meget godt løp i dag. Kanskje det sterkeste feltet i sprint denne sesongen. Hun har løftet seg i sprint igjen denne sesongen, og gledelig å se at hun igjen er med og kjemper høyt oppe i cupen, sier Skogstad.

I dag fortsetter løperne med 10 og 5 kilometer klassisk i Trondheim.