Det fremstilles som om filmfestivalen er grådig og skor seg på de filminteresserte, i motsetning til andre norske festivaler som ikke krever noe slikt.

Da må jeg spørre: Vet ikke journalisten Frank Lande (se iTromsø 18.1.) eller lokalpolitikeren Vanja Terentieff (H), leder i kultur-, idretts- og friluftskomiteen i Tromsø (iTromsø 29.1.) at de 150 kr også er betaling for TIFF-katalogen? I denne katalogen (2019-katalogen er på 214 sider) står ikke bare hele programmet med alle filmene presentert på norsk og engelsk, men også navn på jurymedlemmer og hilsener fra sponsorer og myndigheter samt diverse annen informasjon. Disse katalogene har etter hvert blitt samleobjekter for noen av oss, så mye verdifull informasjon inneholder de, og så fine er de!

Jeg har iallfall aldri hørt noen som har beklaget seg over kravet om armbånd, jeg tror faktisk at dette handler om tilhørighet, identitet. Både katalogene og armbåndene gir oss en slik følelse – da er 150 kr ikke så mye. Det er kanskje noe sånt de mangler på de andre norske filmfestivalene? Jeg bare spør.

P.S. Dessuten har det bestandig vært mulig å se film uten armbånd på festivalens siste dag.