Valg 2019:

Det har noe å si hvem som styrer Tromsø

Erlend Svardal Bøe (Høyre) 

Meninger

De siste ukene har vi i Høyre vært tidlig opp på morgenen. Vi har truffet deg i Storgata, i Tromvik, på Jekta, Sommarøy, Pyramiden, Skittenelv, Eide Handel og flere flotte plasser i kommunen vår. Vi har tatt en prat på døren din, vi har delt ut blåbærsaft i Sherpatrappa og gitt deg mer energi med en energibar.

Hvorfor gjør vi alt dette? Jo, fordi vi vil være med å utgjøre en forskjell for de menneskene som bor i kommunen vår og fordi vi mener det har noe å si hvem det er som styrer Tromsø de neste fire årene.


Skråblikk på kommune- og fylkestingvalget

Hvem i alle dager skal jeg stemme på?

Egon Holstad gir deg en saklig og god gjennomgang av de 10 partiene som forventes å kunne havne i det kommende kommunestyret.


Det har noe å si om det er et Høyre som vil ha mer valgfrihet til enkeltmennesket, eller et Arbeiderparti som vil avvikle folks rett til å bestemme selv.

Det har noe å si om det er et Høyre som først prioriterer i kommunens egen lommebok, før en ber enkeltmennesker og familier om å prioritere i sin lommebok gjennom økt eiendomsskatt.

Det har noe å si om det er et Høyre som vil bygge ny Kvaløyforbindelse via Håkøya, eller et Arbeiderparti, SV og Rødt som går inn for Selnes-alternativet og vil bygge en bru ved siden av brua.

Det har noe å si om det er et Høyre med en ja-holdning til næringslivet og som vil skape flere arbeidsplasser, eller et Rødt og SV som har en allergi for det private næringslivet.

Og det har noe å si om det er et Høyre som vil gi tilpasset opplæring for å løfte de elevene som trenger det mest, eller et Arbeiderparti som ikke tar hensyn til at vi alle er forskjellig og lærer ulikt.


Debatt:

Med misvisende skattetakst skal kommunen bygges

Det var med sjokk og vantro jeg så Nordlys slippe muligheten om at AP, SV og Rødt vil kontorjustere skattetaksten på eiendomsskatten i Tromsø kommune med 10 prosent foran høstens budsjett.


Det har noe å si hvem det er som styrer. Vi i Høyre er opptatt av å skape en velfungerende kommune som gir deg god velferd. Enten det er snakk om skole, barnehage, helse, barnevern, rusomsorg, kultur, idrett eller andre viktige områder i kommunen vår.

Høyre vil ha et Tromsø på sitt beste. En kommune som er attraktiv å bo og etablere seg i, og som er stolt over det vi får til innen næringsliv, forskning, utdanning, helse og kultur. Et Tromsø på sitt beste gir muligheter for alle til å utnytte sitt potensial.

På mandag skal du være med å bestemme hvem som skal styre Tromsø de neste fire årene. Jeg håper du velger å gi din stemme til Høyre. Etter fire år med Arbeiderpartiet, SV og Rødt trenger Tromsø et skifte, og en ny og bedre retning med Høyre. Godt valg!


Høyre-Kvaal har ikke gitt opp håpet om å bli ordfører i byen

Meningsmålingene tyder på at venstresiden beholder makta etter valget, men Hans-Petter Kvaal (H) tror fortsatt på et samarbeid på høyresiden.