NRK-kjendisens TIL-eventyr som endte med 20 minutter i rampelyset

Christer Johnsgård klarte ikke å bli en stjerne på Alfheim.

Christer Johnsgård (til venstre) i sin TIL-debut mot Sogndal.  Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

meninger

Tidlig i januar fikk jeg en telefon. Christer Johnsgård skulle trene med TILs A-lag. Min umiddelbare tanke var at dette kan da umulig gå. Christer er for gammel, og bør jo ikke ta plassen til fremadstormende og talentfull spiller.

Men det var noe ekstra med Johnsgårds historie som gjorde at avgjørelsen ikke var riktig så enkel. Han var en spiller som hadde prestert både på nivå to og tre i Norge over flere sesonger, og i møte med eliteseriemotstand hadde han levert godt tidligere.

X-faktoren var selvsagt at Johnsgård var barne-TV-stjerne gjennom NRK-programmene Kråkeklubben og Påskemorgen. Det ga TIL en lenge etterlengtet profil som ville kunne være viktig også utenfor banen i et ellers profilfattig lag.

Alle kan vel dessuten kjenne seg igjen i historien om en godt voksen fotballspiller som egentlig har avskrevet muligheten for eliteseriespill, men får en siste mulighet. Lønna var ikke voldsomt høy heller.

Her var det bare å gripe sjansen, og 15. februar offentliggjorde TIL at Johnsgård var klar for en ettårsavtale. Nå var det bare å glede seg for dem som ville se Barne-TV-Christer forvandles til TIL-Christer gjennom en sesong der han skulle vise hva han kunne gjøre på høyeste nivå.

Problemene meldte seg dessverre umiddelbart for Christer. Ikke kunne han trene for fullt med TIL i starten på grunn av Påskemorgen-jobben. Så kom en overbelastningsskade som gjorde at han ikke var 100 prosent før i slutten av april.

Men så skjedde ting fort for Christer. 27. april fikk han starte for TIL. Riktignok i cupen. Riktignok mot 3.-divisjonslaget Mjølner på bortebane. Men Johnsgård tok sjansen og scoret begge målene da TIL gikk videre fra første runde. Imponerende med tanke på oppkjøringen han hadde hatt.

Så kom det store øyeblikket. Etter å ha vært på benken i et par eliteseriekamper skulle Johnsgård endelig få muligheten blant stjernene. Mot Sogndal borte den 12. mai kom Christer Johnsgård inn etter 72 minutter som innbytter for Lasse Nilsen.

Han fikk ikke til all verden i kampen som endte 0-0, men det viktigste var å få debuten overstått. Han var tross alt vurdert som god nok for en plass i stallen, og dette skulle være den første av mange muligheter. Ingen visste den gang at disse 18 minuttene skulle bli Johnsgårds eneste reelle eliteseriemulighet gjennom 2016-sesongen.

To minutter på overtid borte mot Stabæk et par uker senere var det eneste som kunne føyes til i spilletid gjennom hele året.

Og når han faktisk skulle få sjansen foran sine egne supportere i Tippeligaen gikk alt galt. Mot Haugesund 9. juli skulle Johnsgård byttes inn, men ble til alt overmål skadet i det han varmet opp på sidelinja.

Nye skader inntraff i det hele tatt hver gang Johnsgård virket til å være nær å få en ny mulighet. Ikke at han fikk så mange muligheter heller. Seks mål for TIL 2 i en kamp i oktober var ikke nok til å få plass i A-lagstroppen. Dagen etter tapte «Gutan» 1–2 mot dumpekandidat Start ...

I november fikk han beskjeden om at det ble med det ene året på Alfheim. Til skuffelse for mange supportere.

Men i hvert fall til glede for mange barn landet rundt som i påsken får tilbake helten sin på TV.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

meninger