– Tyrkia ville ha Warholm disket

Skal ha lagt inn protest etter at nordmannen tok EM-gull, skriver NRK.

GULLVINNER: Karsten Warholm jubler for EM-gull på 400 meter hekk. Sølvvinner Yasmani Copello til høyre i rød drakt.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

mesterskap

Norges friidrettsforbund har fått beskjed om at det ble lagt inn protest mot Karsten Warholm etter nordmannens gulløp på 400 meter hekk torsdag kveld, skriver NRK.

– Vi har fått informasjon om at ble lagt inn en protest mot Karsten etter løpet i går. Vi vet ikke fra hvem, og på hvilket grunnlag, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund Håvard Tjørhom til NRK.

Statskanalen mener å vite at det var Tyrkia som protesterte. Deres mann Yasmani Copello tok sølv bak Warholm.

Ifølge Tjørhom skal det ikke være fare for at 22-åringen fra Ulsteinvik mister sin gullmedalje. Sportssjefen sier at juryen har avvist protesten.

Tyrkernes protest skal ha vært mot Warholms hekkepassering i den siste svingen.

– På TV-bildene kan det se ut som han går på utsiden av den ene hekken. Men juryen har tilgang på bilder fra alle vinkler, og har kommet fram til at det ikke skjer noe ureglementært, sier Tjørhom.

Warholm ble skikkelig truet av tyrkiske Copello under torsdagens EM-finale, men holdt unna på de siste meterne. Nøyaktig ett år etter det sensasjonelle VM-gullet i London, ble Warholm også europamester. Han satte også norsk rekord med tiden 47.64.

Fredag kveld løper sunnmøringen finale på den ordinære 400-meteren i EM.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

mesterskap