Tok selvkritikk etter dopingantydninger mot Filip Ingebrigtsen

Tyske Timo Benitz antydet at nordmannen benytter seg av ulovlige midler.

RIVALER: Filip Ingebrigtsen og Timo Benitz under onsdagens kvalifisering på 1500 meter.  Foto: Borgen, Ørn / NTB scanpix

mesterskap

Filip Ingebrigtsen kvalifiserte seg onsdag til EM-finalen på 1500 meter etter et svært dramatisk løp.

25-åringen falt drøye 600 meter før mål, men klarte likevel å hente inn konkurrentene og ende som nummer tre i sitt kvalifiseringsheat.

Nordmannens prestasjon fikk hans tyske konkurrent Timo Benitz til å stusse.

– Det er bare så tydelig hvordan han tok seg forbi. Som en konkurrerende utøver, som trener hver dag, ser jeg kritisk på det, sa Benitz i et intervju med den tyske TV-kanalen ARD, som er gjengitt av avisen Bild.

Sitatet ble tolket som at tyskeren antydet at Ingebrigtsen er dopet.

Benitz var ikke interessert i å utdype kommentaren sin. Han gikk fra intervjuet like etter.

Går i seg selv

Torsdag mottok Bild en melding fra Benitz, skriver VG. Der viste han en litt annen holdning.

– Jeg vil aldri henge ut noen for å være dopet. Jeg må spørre meg selv hvorfor en løper som har falt, innhenter meg. Jeg må jobbe med min egen prestasjon, sier han.

26-åringen fra Baden-Württemberg kvalifiserte seg i likhet med Filip, Jakob og Henrik Ingebrigtsen også til fredagens finale.

Toppidrettssjef Håvard Tjørhom i friidrettsforbundet sier til VG at det er et kompliment til Filip Ingebrigtsen at konkurrentene kan tro at han har brukt doping.

– Trioen Jakob, Henrik og Filip er alle på internasjonalt toppnivå på 1500 meter. De har dannet en treningsgruppe som er en av de sterkeste. De har lagt ned en systematisk jobb over mange år, sier Tjørhom til avisen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

mesterskap