Ekström straffet etter å ha ødelagt for Solberg i finalen i VM-runde

Petter Solberg dominerte VM-runden i spanske Montmelo, men i finalen ble han presset ut av banen.

Petter Solberg mislyktes i finalen i VM-runden i Spania søndag.  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

motorsport

RALLYCROSS: Mattias Ekström ble deplassert i VM-runden i Montmelo etter å ha presset Petter Solberg ut av banen søndag. Dermed stakk Johan Kristoffersson av med seieren.

Petter Solberg dominerte VM-runden i spanske Montmelo, men i finalen ble han presset ut av banen av Mattias Ekström. Svensken ble først kåret til vinner, men deretter deplassert til en sjetteplass i finaleheatet for manøveren som frarøvet Solberg muligheten til å kjempe om seieren.

Finaleheatet var så vidt i gang da Solberg og Ekström kjempet om tetposisjonen rundt den første svingen. Solberg lå i innerste posisjon, men havnet litt for langt bak da Ekström skar inn for å kutte svingen og ta teten.

Dermed endte Solberg med å kjøre ut av banen, mens Ekström aldri så seg tilbake og sikret øverste plass på podiet.

Til slutt ble han imidlertid diskvalifisert, og endte helt sist i finaleheatet. Solbergs teamkollega Johan Kristoffersson vant dermed VM-runden foran Sebastien Loeb og norske Andreas Bakkerud.

– Jeg er glad jeg fikk en god start. Jeg så ikke Petter da jeg kikket ut av vinduet. Han var nok litt for langt bak til at det ble en skikkelig duell, sa svenske Ekström etter løpet, før han fikk beskjeden om at han likevel ikke vant runden.

Solberg hadde dominert både kvalifiseringsrundene og semifinalen, og var en av favorittene i finalen. Der lyktes det imidlertid ikke, og han endte på femteplass i finalen etter Ekströms deplassering.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

motorsport