Ullevålseter innledet Africa Race med kruttsterk 2.-plass

Pål Anders Ullevålseter fikk en god start på ørkenrallyet Africa Race.

Pål Anders Ullevålseter er i full gang med Africa Race.   Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

motorsport

Han var i mål som nummer to etter den 92 kilometer lange spesialetappen i Marokko.

Ullevålseter jakter nok en sammenlagtseier i rallyet han vant både i 2015 og 2016. I 2017-utgaven måtte han nøye seg med 2.-plassen.

Før start varslet den norske motorsykkelveteranen at italienske Paulo Ceci kom til å bli en lei nøtt å knekke i årets løp, og tirsdag var det nettopp Ceci som plasserte seg foran Ullevålseter på åpningsetappen.

To minutter og 19 sekunder skilte de to ved målgang på spesialetappen i marokkanske Merada.

– Jeg er kjempefornøyd med første etappe. Vanligvis har jeg en tendens til å starte litt forsiktig, men utgangspunktet mitt er bedre enn i fjor, og jeg kjører raskere nå. Jeg ble forbikjørt av italieneren som forventet, men jeg klarte fint å holde følge, sa Ullevålseter etter målgang.

Fraktet med båt

Ullevålseter og rivalene ankom Marokko tidligere tirsdag etter å ga blitt fraktet med båt over Middelhavet fra Frankrike. Etter en fem mil lang transportetappen ble spesialetappen gjennomført med start i Ameziane og mål i Merada.

Deretter ventet en ny transportetappe på nærmere 50 mil.

Russiske Dmitrij Agosjkov ble nummer tre på tirsdagens etappe. Han var drøyt halvannet minutt bak Ullevålseter i mål.

Må klare seg selv

Nordmannen stilte til start i årets Africa Race sammen med «lærlingene» Kristian Felix Jensen og Marius Helmersen. Det er første gang at det er med tre nordmenn i det tøffe ørkenrallyet.

Ullevålseter har brukt det siste året på å forbedre lagkameratene på å klare seg i ørkenen uten sin mentor.

– Det er kanskje den råeste navigeringen noensinne på en første etappe, så jeg syntes litt synd på de norske førstereisgutta underveis, sa Ullevålseter.

Tirsdag innledet Jensen og Helmersen rallyet med 12.- og 15.-plass.

Årets Africa Race består i alt av 12 etapper. Målgang er i Senegals hovedstad Dakar 14. januar.

(NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

motorsport