Ullevålseter suveren vinner av Africa Race

Gir premiepengene til skole i Senegal.

SUVEREN SEIER: Pål Anders Ullevålseter gikk til topps i Africa Race.  Foto: NTB scanpix

motorsport

Pål Anders Ullevålseter kjørte i dag over målstreken i Dakar som suveren vinner av Africa Race 2016. 47-åringen slo knockout på konkurrentene, melder bloggen til Team Ullevålseter.

— Jeg har hatt en magisk reise, opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemer verken med meg eller sykkelen er helt fantastisk. Idag kjørte jeg over målstreken og med mottatt av en folkemenge større enn noen sinne, jeg er kjempesliten akkurat nå men dette er en opplevelse jeg skal suge lenge på. Det er veldig spesielt for meg å komme til Dakar, og det er selvfølgelig alltid gøy å vinne, sier en glad Ullevålseter.

Pål Anders Ullevålseter kom over seks timer foran engelske Andrew Newland. Franske Stephane Hamad kom på tredjeplass.

47-åringen har underveis kjørt til støtte for et skoleprosjekt i Dakar. Det ble en dundrende suksess, og på mandag overleverer seierherren pengene han har samlet inn til skolen i Dakar.

— Takket være alle de der hjemme som har bidratt har jeg fått en flott pengegave å gi barna. Det betyr så utrolig mye for meg å gi tilbake til Afrika, sier Pål Anders Ullevålseter.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

motorsport