Utnyttet stjernenes feil og gikk til topps i Kinas Grand Prix

Daniel Ricciardo overrasket med seier i Shanghai.

TRIUMF: Daniel Ricciardo vant Kinas Grand Prix.   Foto: ALY SONG / NTB scanpix

motorsport

Daniel Ricciardo fylte i kjent stil sin egen sko med champagne da han skulle feire seieren i Kinas Grand Prix i formel 1 søndag.

Australske Ricciardo tok karrierens sjette VM-seier i det som ble en taktisk fulltreffer av Red Bull-laget. Mercedes-fører Valtteri Bottas fulgte nærmest, mens Kimi Räikkönen ble nummer tre i sin Ferrari.

Verken Sebastian Vettel, som hadde vunnet sesongens to første VM-runder, eller Lewis Hamilton endte dermed på seierspallen i Shanghai.

På seierspallen gjorde Ricciardo som han pleier etter en seier. Etter å ha fylt en av sine egne sko med champagne, tok han en stor slurk. Feiringen har fått tilnavnet «shoey».

– Jeg ser ikke akkurat ut til å vinne de kjedelige løpene. Dette var veldig uventet, sa Ricciardo etterpå.

Skrøt av mekanikerne

Australieren hadde så definitivt marginene på sin side i Shanghai. Red Bull-føreren benyttet sjansen til å bytte til nye dekk da sikkerhetsbilen måtte på banen etter et uhell. Verken Ferrari- eller Mercedes-bilene var i posisjon til å gjøre det samme.

Med nye dekk startet Ricciardo som nummer seks da løpet igjen ble vinket i gang, og ved målpassering hadde han passert alle de fem bilene som lå foran ham i banen.

RASKEST: Daniel Ricciardo utnyttet stjernenes feil i Shanghai.  Foto: AP Photo/Andy Wong / NTB scanpix

Red Bull-føreren var i tet ti runder før slutt og holdt unna.

Etter målgang var australieren rask med å lovprise mekanikerne i teamet for jobben som ble gjort da han brått bestemte seg for å bytte dekk. Det ble helt avgjørende for utfallet.

Med til historien hører det også at Ricciardo med nød og neppe rakk lørdagens kvalifisering etter å ha ødelagt motoren på trening rett i forkant.

Skuffelse i Mercedes

Lewis Hamilton kjørte inn til fjerdeplass i Shanghai søndag, mens VM-leder Sebastian Vettel måtte nøye seg med åttendeplass etter å ha blitt påkjørt av Max Verstappen.

Sistnevnte ble ilagt ti sekunders tidsstraff for hendelsen.

– Dette ble en skuffende dag. Vi ga alt vi hadde, og det føltes som om vi burde ha fått en seier, men ikke i dag, sa Mercedes-fører Valtteri Bottas.

Mercedes er så langt uten seier i årets formel 1-VM. Det er en stor skuffelse for det hardtsatsende teamet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

motorsport