Norway Chess gjør store endringer: – Superspennende, mener Magnus Carlsen

Turneringen tar grep for å skape mer spenning.

Magnus Carlsen er fornøyd med at Norway Chess endrer reglene.  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

sjakk

Arrangøren av Norway Chess er lei av at for mange partier ender i remis og har laget helt nye regler foran 2019-turneringen, skriver nettsiden mattogpatt.

Nettstedet skriver at det innføres kortere betenkningstid, og armagedonpartier skal føre til mer spenning.

Kom med anklage på direkten

I 2018-turneringen endte 80 prosent av partiene i remis. Dette vil arrangøren forsøke å unngå for fremtiden.

Antall remis fikk også stor oppmerksomhet under turneringen i fjor etter at Magnus Carlsen sa på direkten at han trodde rivalene Sergej Karjakin og Sjakhrijar Mamedijarov hadde avtalt å spille remis.

NRK-ekspert Torstein Bae mente turneringen burde ta grep for å unngå slike situasjoner.

Foran den syvende turneringen i rekken reduseres den totale betenkningstiden til to timer. Det blir ingen tilleggstid pr. trekk eller ekstra tid ved 40 trekk.

Det blir gitt to poeng for hver seier. Ved remis skal det spilles et såkalt armageddonparti der hvit får ett minutt ekstra og må vinne. Vinneren av partiet får 1,5 poeng, mens taperen får 0,5 poeng. Svart vinner ved remis.

Carlsen: – Superspennende

Forskjellen mellom seier og remis blir potensielt 1,5 poeng, og gevinsten ved å vinne blir dermed større.

– Målet er å få flere avgjorte partier og færre partier med remis, heter det i en pressemelding fra Norway Chess-sjef Kjell Madland.

Verdensmester Carlsen er positiv til nyvinningen.

– Jeg synes det er superspennende, og jeg håper at alle har lyst til å være med på det, at de ikke blir skremt bort. Jeg tror også folk vil spille beinhardt i partiene for å slippe armageddon, sier Carlsen til rettighetshaver TV 2.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sjakk