Carlsen tapte «et av årtusenets flotteste partier»: – Det var utrolig dårlig

Magnus Carlsen gjorde flere svake trekk og tapte det fjerde partiet i sjakkturneringen Norway Chess mot armenske Levon Aronian.

Magnus Carlsen fikk seg en nesestyver i Stavanger lørdag.   Foto: NTB scanpix

sjakk

Partiet var over etter 34 trekk. Da hadde Carlsen gjort flere trekk som satte ham i problemer.

Dermed har den norske verdensmesteren halvannet poeng etter at de fire første partiene i Norway Chess er unnagjort. Det er et stykke unna der nordmannen hadde ønsket å være.

Amerikanske Hikaru Nakamura leder turneringen med sine tre poeng.

Etter lørdagens nederlag var Carlsen svært skuffet, men ga honnør til sin armenske motstander.

– Det var utrolig dårlig. Aronian kom med interessante ideer og satte meg opp i masse problemer. All ære til han, sa nordmannen til TV 2.

– Aronian var mye mer «på» enn det jeg var i dag. Jeg orker ikke å tenke på det som skjer framover nå. Jeg er veldig skuffet, tilføyde han.

VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer mener at partiet hadde høy klasse.

– Det var et helt fantastisk parti. Absolutt verdensklasse. Det er et kunstverk og et av de flotteste partiene vi har sett i dette årtusenet, sier Hammer til VG.

Carlsen må nå forsøke å komme tilbake på vinnersporet i søndagens parti mot nederlandske Anish Giri. Både der og i mandagens møte med franske Maxime Vachier-Lagrave har verdensmesteren hvite brikker. Det gir normalt en fordel.

(NTB/Adresseavisen)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sjakk