Venstre går på barrikadene for sjakk-OL

Skal sørge for at penger til sjakk-OL blir tema i budsjettforhandlingene.

- Dette er noe som vi skal sørge for blir tema i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. Sjakk-Ol i Tromsø er en viktig sak for vårt parti, sier Ola Elvestuen. 

sjakk

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen (Venstre) er helt klar på at kampen om ekstra 15 millioner til sjakk-OL i Tromsø ikke er over.

Forhandlingstema

— Dette er noe som vi skal sørge for blir tema i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene. Sjakk-Ol i Tromsø er en viktig sak for vårt parti, sier Ola Elvestuen til Aftenposten.no.

Det er allerede bevilget 75 millioner kroner til turneringen i Tromsø som går av stabelen i Tromsø i august. Likevel mangler de penger. De har søkt regjeringen om en ekstra bevilgning på 15,1 millioner kroner. Da revidert statsbudsjett ble lagt frem onsdag formiddag, hadde OL-organisasjonen et håp om at sjakk-OL skulle være en post.

Avlysning

Det var det ikke. Ikke ett ekstra øre hadde Regjeringen lagt inn i det reviderte budsjettet. Styreleder i sjakk-OL, Hans Olav Karde, antydet umiddelbart at dette kan bety avlysning av hele konkurransen.

Årsaken til at det nå er pengemangel i organisasjonen, er ekstra utgifter i forbindelse med at de ble nødt til å arrangere en verdenscupturnering i fjor. En turnering som tærte hardt på reservene.

— Søknaden om ekstra bevilgning fra Tromsø var godt begrunnet. Det er ikke snakk om å be om ekstra penger fordi man har sløst med pengene, sier Ola Elvestuen.

Glede hos president

Nestleder i styret for sjakk-OL og president i sjakkforbundet, Jøran Aulin-Jansson, har heller ikke gitt opp håpet.

— Jeg er glad for at Venstre nå tar opp saken. Vi kommer videre fremover til å gi informasjon til andre politikere, sier Aulin-Jansson.

Han er også glad for at Elvestuen har skjønt at dette ikke handler om sløsing, men penger de trenger på grunn av at de ble påført ekstra utgifter i forbindelse med verdenscupen.

— Det er lagt ned tusenvis av gratis arbeidstimer i dette mesterskapet. Sløsing er fjernt fra forklaringen på hvorfor vi trenger mer penger, sier Aulin-Jansson.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sjakk