BEKREFTET: Ole Einar Bjørndalen legger opp

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen (44) legger opp.

Ole Einar Bjørndalen på pressekonferansen tirsdag.  Foto: Stein Bjørge

skiskyting

Både NRK og TV 2 skriver at Ole Einar Bjørndalen kommer til å annonsere at karrieren er over når han møter til pressekonferanse klokken 11 hjemme i klubbhuset på Simostranda.

NRKs kommentator Anders Stabrun Smith skal selv sitte i salen når Bjørndalen møter pressen klokken 11 tirsdag. I likhet med TV 2 tror han offentliggjøringen av karriereslutten har kommet.

– Nei, jeg tror det er slutt. Både vi og TV2 har de samme signalene, så jeg blir veldig overrasket om det blir noe annet enn at han legger opp, sier Smith til Adresseavisen.

Han tror det er på tide at skiskytterkongen gir seg.

– Om det stemmer, er det på sett og vis på tide. Han må jo bestemme det selv, men han er jo 44 år og har uansett ikke mange gode år igjen som idrettsutøver. Men jeg tror han har vært fristet til å motbevise at sesongen her er tegn på at det er i ferd med å gå mot slutten. Så jeg er spent på begrunnelsen hans. Det er jo ikke motivasjonen, for den sier han er på topp, sier Smith.

Og på pressekonferansen ble det bekreftet av hovedpersonen selv - Bjørndalen legger opp. Les sak her:

OLE EINAR BJØRNDALEN:

Alder: 44 (27. januar 1974 i Drammen)

Idrettsgren: Skiskyting

Klubb: Simostranda

OL-medaljer: 13 (8-4-1)

VM-medaljer: 45 (20-14-11)

Verdenscupen: 95 individuelle seirer (1 i langrenn), 6 sammenlagtseirer

Medaljegrossist

Det er 25 år siden han gikk sitt første verdenscuprenn i Kontiolahti. 44-åringen fra Simostranda vant sitt første mesterskapsgull i 1998. Siden har han nærmest samlet på medaljer.

Blant annet har han vunnet åtte OL-gull og tatt totalt 13 OL-medaljer.

Bjørndalen kan også vise til 45 VM-medaljer, hvorav 20 gull, samt 95 individuelle seirer i verdenscupen.

Denne vinteren fikk ikke Bjørndalen være med til OL i Pyeongchang. Han hadde ikke prestert godt nok, mente landslagsledelsen. Han reiste likevel til Pyeonchang som en del av støtteapparatet til kona Darja Domratsjeva, som tok sølv og gull under mesterskapet.

«Det har vært en ordentlig møkkasesong», sa Bjørndalen etter sesongavslutningen.

Mange jobbtilbud

Bjørndalen har tidligere uttalt at han ikke vil hoppe rett inn i en trenerjobb etter at karrieren er over. Tilbud har det ikke vært få av for veteranen.

– Jeg har fått en del tilbud de siste årene, men det har vært litt mer nå. Det er jo naturlig når man begynner å bli litt eldre og har litt erfaring, sa Bjørndalen til NTB for to uker siden.

– Å bli trener direkte etter en karriere (som løper) … Så tror jeg at det ikke er helt optimalt fordi man er litt inhabil. Du ser ikke det store bildet. Det er veldig mange veier til å nå målet. Du bør nok få litt avstand til det for å bli en god trener, la han til.

Avgående IBU-president Anders Besseberg har lansert Bjørndalen som en mulig etterfølger i vervet. Bjørndalen har tidligere vært en del av IOCs utøverkomité.