Bø gir ikke opp verdenscuphåpet: – Sjansen er der

Johannes Thingnes Bø vet at det blir tøft å nekte Martin Fourcade sammenlagtseieren i verdenscupen, men 24-åringen skal gjøre alt for å tukte franskmannen.

Johannes Thingnes Bø i aksjon under vinter-OL i Pyeongchang. Nå sikter han mot suksess i verdenscupen sammenlagt på tampen av sesongen.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

skiskyting

Skiskytterne konkurrerer i Holmenkollen denne uka.

Første oppgave er torsdagens sprint. Thingnes Bø er annenmann i verdenscupen sammenlagt, 43 poeng bak Fourcade.

– Verdenscupen sammenlagt er det neste jeg har lyst til å oppnå. Det er det som gjenstår, sier Bø til NTB.

Han har både OL- og VM-gull på CV-en, men har ikke vunnet verdenscupen.

Johannes Thingnes Bø er klar for helgens verdenscup i skiskyting i Holmenkollen.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Hvor stort er det å vinne verdenscupen?

– Et OL-gull blir nok i større grad husket, men å vinne verdenscupen totalt er også en veldig stor prestasjon. Da har man vært den beste skiskytteren hele vinteren, poengterer han.

Kanskje kan han klare det allerede i år. Men oppgaven er svært tøff.

– Sjansen er der, men jeg går mot tidenes kanskje beste skiskytter i Fourcade. Han har vært på pallen i hvert eneste verdenscupløp i over ett år nå. I så måte er jeg imponert over meg selv, at jeg henger så godt med, sier 24-åringen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting