Eckhoff jakter løsninger etter elendig dag i Kollen: – Vet ikke hvorfor jeg ikke får det til

Tiril Eckhoff sliter med skuddformen.

Skuffet: Tiril Eckhoff klarte ikke å skjule skuffelsen etter at hun endte langt bak vinneren Darja Domratsjeva i søndagens jaktstart.  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

skiskyting

HOLMENKOLLEN: – Jeg kan ikke si hvorfor jeg ikke får det til, og det er fortvilende. Det hadde vært veldig deilig hvis noen bare kunne fortalt meg hva jeg må gjøre, men jeg aner ikke hvem det skulle vært, sa Tiril Eckhoff da hun møtte pressen etter søndagens jaktstart i Holmenkollen.

Til slutt endte hun med åtte bom på totalt tyve skudd, og kom seg i mål som nummer 49 av i alt 60 startende utøvere.

Anastasia Kuzmina, Darja Domratsjeva og Susan Dunklee stakk av med pallplasseringene.

Eckhoff startet rennet som nummer 55, som var plasseringen hun fikk etter torsdagens sprint.

– Har aldri skutt så dårlig før

Dommen hun feller over sin egen sesong er knallhard.

– Denne sesongen har vært dårlig. Jeg har aldri skutt så dårlig i hele mitt liv, og jeg er nødt til å lære av det og gjøre noe med det.

Skiskytteren legger ikke skjul på at hun også er skuffet etter resultatet i søndagens renn.

– Det var fint å gå i løypen i dag, og forholdene er perfekte. Når jeg starter med tre bom, blir jeg gående og surre baki der. Det er trist, sa hun til Aftenposten etter løpet.

Stenger ute de vonde kommentarene

Tidligere denne uken fortalte flere av skiskytterjentene at de hadde blitt hetset grovt etter OL i Pyeongchang,

Det hadde ikke gått ubemerket hen hos NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith, kom med en klar beskjed til avsenderne av de sårende meldingene.

– Til de som driver med hets: Det er det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv. Finn på noe annet, det er bare idrett, sa Stabrun Smith midtveis i sendingen på NRK.

Marte Olsbu virket overrasket og glad da hun fikk høre om kommentatorens utspill, og fortalte at hun gjør sitt beste for å ikke la hetsen bry henne.

– Det er veldig vanskelig for meg å si hvorfor noen vil gjøre noe sånt. Jeg prøver å ikke la det påvirke meg, og ta med meg de positive kommentarene jeg får, sa hun.

– Brukte skuffelsen til noe positivt

Olsbu ble søndagens dagens beste norske utøver med sin 19. plass. Hun gikk seg kraftig opp etter å ha startet rennet som nummer 41.

Prestasjonen var viktig for Olsbu, ettersom hun sviktet på liggende skyting under gårsdagens stafett.

– Jeg følte jeg fikk brukt skuffelsen fra i går til noe positivt. Jeg fikk lagt det bak meg, men fikk også vist ovenfor meg selv at jeg kan bedre, sa hun etter løpet.

Nå ser hun fremover til neste helgs renn i Russland.

– Jeg gleder meg veldig til sesongavslutningen i Tyumen, og håper at jeg får tatt med meg noe av det jeg viste i dag, avsluttet hun.