I dag tente Svendsen gullhåpet etter en sisteetappe det luktet svidd av: – Viktig for det norske laget

– Det viktigste nå er å holde seg frisk de neste ukene.

300 meter før mål lå Emil Hegle Svendsen bak russeren. Men på oppløpet distanserte han den stokk stive Babikov.  Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix

skiskyting

Sykdom har herjet i det norske skiskyttermiljøet så langt i sesongen. Før denne verdenscuprunden måtte Bø-brødrene melde forfall til stafetten. Men med en sterk siste etappe av Emil Hegle Svendsen klatret det norske laget til topps på pallen – for første gang denne sesongen.

– Vi har slitt med sykdom i år, og det påvirket hele laget at så mange at de beste ikke får konkurrert. Det var viktig for det norske laget, og vi håper at vi får fortsette med fremgangen, sier Svendsen.

– Formen er i rute

8. februar starter VM i Hochfilzen, og mannen med 21 VM-medaljer, 12 av de av aller ypperste kvalitet, føler at formen er i rute.

– Ja, det vil jeg så absolutt si. Er vi friske, er vi et av de sterkeste lagene, og da er det stor sjanse for suksess i VM. For min del går jeg for medaljer og gull, så får vi se om jeg holder formen. Men jeg tror det er fullt mulig å få en formtopp i VM, sier Svendsen.

Skiskytterherrene skal ut på spint på fredag, og jaktstart på søndag. Så venter noen dager fri før det blir en tøff runde neste uke med tre renn på tre dager. Svendsen har enda ikke bestemt seg om han skal gå alt før VM.

Det så ut som Russland skulle klare en klar seier før siste etappe på onsdagens etappe. Med et forsprang på 30 sekunder på Norge og Tyskland, trodde Svendsen at russiske Babikov måtte bomme for at han skulle bli tatt igjen.

Babikov måtte bruke et ekstraskudd, mens Svendsen skjøt to perfekte serier.

Men det var i løypa nordmannen jafset seg innpå.

– Vi fikk tatt inn litt på hver runde, og så fikk han det skikkelig på slutten. Men jeg var like bekymret for at han bak skulle ta meg inn på slutten, så jeg gikk egentlig for livet for å beholde andreplassen. Så så jeg at det var mulig med førsteplassen, så da måtte jeg gripe sjansen, sier Svendsen til Adresseavisen.

Henrik L'Abée-Lund klapset Svendsen på ryggen, 30 sekunder etter at Jelisejev gjorde det samme på Anton Babikov på det russiske laget.  Foto: Matthias Schrader / TT / NTB Scanpix

– Skjønte at han var helt ferdig

Etter siste skyting hadde Babikov en ledelse på 15 sekunder på Svendsen. Lenge så det ut til at han skulle holde unna, men noen hundre meter før slutt stivnet russeren.

– Jeg trodde vel egentlig at jeg ikke skulle klare det før 300 meter før slutt, da jeg tok et jafs på fem sekunder i løpet av hundre meter. Da skjønte jeg at han var helt ferdig, sier Hegle Svendsen.

Rett før oppløpet tok han igjen Babikov, og suste forbi en stokk stiv russer. I mål var han til slutt 5,1 sekunder foran. Norge sto uten seier i verdenscupen før dagens renn, og seieren betyr mye, en liten måned før VM i Hochfilzen starter.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting