Nedtur i Rupholding: Beste norske på 26. plass

Italiensk seier på 15 kilometeren.

Marte Olsbu ble beste norske på en 26. plass.  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

skiskyting

Italienske Dorothea Wierer viste solid skyteform da hun vant kvinnenes 15 km i Ruhpolding. Marte Olsbu ble beste norske på 26. plass.

Wierer skjøt både raskt og feilfritt selv om hun ikke matchet de beste i ren langrennstid. Finskje Kaisa Mäkäräinen pådro seg ett tilleggsminutt, men holdt et betydelig høyere tempo i sporet. I mål skilte det 12,7 sekunder mellom de to.

Det var den italienske løperens fjerde verdenscupseier i skiskyting.

Den canadiske overraskelsen Rosanna Crawford kom på et sent startnummer og ledet inn til siste skyting. Hun skjøt feilfritt, men holdt ikke samme fart i sporet som Wierer og den finske løperen og endte på tredjeplass, slått med 21,2 sekunder.

Dårlig norsk skyting

Den norske innsatsen var litt blandet, men ingen av de norske løperne var overbevisende på standplass.

Marte Olsbu pådro seg to minutter på første liggende og måtte tåle ett minutt på den andre liggende skytingen. På stående skyting var hun som vanlig feilfri.

– Kjedelig start med to bom på første liggende. Jeg klarte likevel å holde trykket oppe ute i sporet. Det er jeg godt fornøyd med selv om jeg følte meg tung ute i løypa, sa Olsbu til NRK.

Olsbu byttet skimerke foran rennene i Ruhpolding.

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en bom på hver av de to stående skytingene og to minutter totalt. Hun ble nest best av de norske på 30. plass.

For dårlig

Synnøve Solemdal startet bra med feilfri liggende skyting. Tre bom på første stående skyting er på ingen måte godkjent.

– Jeg sviktet totalt på første stående. Det nytter ikke. Det er litt synd. Jeg må ta med meg at jeg hadde tre fulle hus, sa Solemdal til NRK etter 43.-plassen.

Tiril Eckhoff var tilbake i konkurranse og måtte tåle ett tilleggsminutt på første liggende og stående skyting. Det ble en ny bom på liggende. Hun avsluttet med to bom på siste stående, og fem minutter totalt. Hun ble nummer 58 til slutt.

Tiril Eckhoff hadde en skrekkelig dag i Rupholding.  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Kaia Wøien Nicolaisen bommet en gang på første stående. Hun fikk også en bom på den neste liggende, men avsluttet med to bom på den siste skytingen. Hun ble ikke bedre enn nummer 74, nesten seks minutter bak vinneren.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting