Norge fortsatte den sterke rekken: Vant stafetten overlegent i Rupholding

Johannes Thingnes Bø og Co. med skremmeskudd til konkurrentene før OL.

Tarjei Bø (til venstre) og Johannes Thingnes Bø gikk begge gode etapper.  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

skiskyting

Norge med Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø vant en suveren seier på verdenscupstafetten i skiskyting i Ruhpolding.

Det norske laget, som brukte sju ekstraskudd til sammen, var 24,9 sekunder foran Frankrike. Russland tok tredjeplassen 53,4 sekunder bak.

– Det beste laget

Det er fjerde året på rad at de norske skiskyttergutta vinner stafetten i Ruhpolding. Norge stilte med trolig sitt sterkeste lag, og det som fort kan bli OL-laget med Birkeland på første, Tarjei Bø på andre, Svendsen på tredje og med Johannes Thingnes Bø som ankermann.

– Det er dette som er det beste laget nå, sier Thingnes Bø til NRK.

Birkeland måtte bruke ett ekstraskudd på liggende skyting og gikk ut 4,5 sekunder bak de beste. På stående skyting brukte sørlendingen flotte 18 sekunder på å banke ned de fem blinkene. Han leverte en solid søknad om en plass på laget i OL-stafetten.

Han sendte Tarjei Bø ut til delt ledelse. Bø måtte bruke tre ekstraskudd på liggende skyting, men fikk ned alle blinkene i første forsøk på stående. Han gikk ut i delt ledelse med østerrikeren Simon Eder. Også Italia med sterke Lukas Hofer var med i tetstriden.

Emil Hegle Svendsen gikk en god etappe.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Svendsen på tredje etappe skjøt en veldig flott liggende serie uten bom. På stående skyting måtte trønderen bruke ett ekstraskudd. Bakfra kom Frankrike og Martin Fourcade med italienske Dominik Windisch i hælene.

Overlegen seier

De tre kom samlet inn til siste veksling. Ut på siste etappe hadde franskmennene ikke fullt så rutinerte Antonin Guigonnat, mens Italia hadde Thierry Chenal.

Yngstebror Bø slo til fra start og hadde fått en solid avstand inn mot liggende skyting. Han skjøt en kontrollert og god serie uten feil, og han kunne gå ut med en ledelse på 26,3 sekunder. Inn til siste stående var avstanden økt til nærmere 40 sekunder.

Uten press på standplass måtte han likevel bruke to ekstraskudd etter en ujevn serie. Franskmannen gikk ut bare 17 sekunder bak, men seieren var aldri truet.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting