Norsk skiskytter imponerte i Italia – ny tung dag for Olsbu

Kaia Wøien Nicolaisen én av to som var feilfrie på standplass.

Kaia Wøien Nicolaisen gjorde et godt renn i Antholz.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

skiskyting

Nadine Horchler vant lørdagens fellesstart i skiskyting i Antholz foran Laura Dahlmeier. Kaia Wøien Nicolaisen leverte et av sine beste renn og ble nummer ni.

Før siste skyting gikk Laura Dahlmeier, som vant torsdagens normaldistanse, mot en soleklar seier med et forsprang på nesten 20 sekunder. Den tyske skiskytterprofilen skjøt seg imidlertid ut av seierskampen med to bom.

Dermed tok Nadine Horchler en sensasjonell seier etter at hun vant duellen i skisporet mot Gabriela Koukalová, som ble nummer tre.

Horchler var i utgangspunktet ikke tatt ut til verdenscuprennene i Antholz og har ikke gått et internasjonalt mesterskap siden 2013. Nå kan hun være på vei mot VM.

Sammen med Horchler, var Kaia Wøien Nicolaisen den eneste utøveren som gikk i mål uten et eneste bomskudd. Den norske jenta gikk inn til niendeplass.

– Det var gøy å skyte, men det var slitsomt i sporet i dag. Jeg skulle gjerne hatt litt mer krefter på slutten. Jeg tenkte jeg skulle ta igjen de foran, men det var ikke så mye å hente, sa Nicolaisen til NRK.

Marte Olsbu bommet hele seks ganger.  Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Marte Olsbu viste derimot igjen at hun har en jobb å gjøre på standplass før VM. Med seks bom ble Olsbu nummer 28 av 30 startende. På torsdagens normaldistanse ble hun nummer 29.

Tiril Eckhoff står over verdenscuprennene i høyden i Antholz.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting