Tiril Eckhoff svarer på kritikken: – For meg var dette det eneste riktige

Liv Grete Skjelbreid reagerte da Tiril Eckhoff sto over NM i helgen. Det forstår skiskytteren lite av.

Tiril Eckhoff sier det lureste for henne var å stå over NM og heller trene på egen hånd.  Foto: NTB scanpix

skiskyting

«Pinlig» var blant ordene den tidligere skiskytterhelten og nåværende NRK-eksperten Skjelbred brukte om Eckhoffs prioriteringer.

Landslagsløperen var nemlig på plass på Ål, der NM ble arrangert. Men istedenfor å delta i mesterskapet, valgte Eckhoff å kjøre egentrening i løypene.

Eckhoff er ikke enig i kritikken fra Skjelbred. Hun har følgende svar:

– Jeg skjønner at folk flest synes det er rart, men for meg var dette det eneste riktige. Jeg er veldig fornøyd med at jeg gjorde det sånn. De som er friske og raske får stille til start i NM, så får jeg heller stille til start her, sier Tiril Eckhoff til NRK.

1 av 12 stilte

Halvard Hanevold, også han NRK-ekspert, har påpekt at det absolutt lar seg gjøre å legge opp et treningsprogram som gjør at man kan gå både NM og verdenscup.

– Nå kommer disse ekspertkommentatorene og sier «det er jævlig dårlig at du ikke går». Hvis Halvard Hanevold hadde gått verdenscup i dag, så hadde ikke han stilt han heller. Han hadde hatt fokus på verdenscup. Han gikk ikke alt i verdenscupen, han gikk bare VM og OL og gjorde det dritbra der, så han vet veldig godt hvordan det er, sier Eckhoff.

Hun var langt fra alene om å stå over NM. Én av tolv eliteløpere stilte til start. (@NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting