Verdenscupstarten i skiskyting utsatt

Tett tåke satte en stopper for mennenes individuelle verdenscupåpning i skiskyting i slovenske Pokljuka onsdag.

Det ble ingen verdenscupåpning på Johannes Thingnes Bø onsdag.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

skiskyting

Rennet skulle etter planen ha startet klokken 14.15, men da var det minimalt med sikt på standplass. Kort tid etterpå opplyste Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) at rennet utsettes.

Dersom værgudene tillater det, vil mennenes normaldistanse bli avviklet torsdag klokken 10.15. Senere på dagen skal kvinnene ut på sin 15 kilometer.

– Dessverre er rennet utsatt. Normaldistansen er en lang konkurranse, og til slutt får vi også kombinasjonen av mørket og tåke. Det vil gjøre forholdene helt ulike for deltakerne, sier IBUs rennsjef Borut Nunar.

Utrygge forhold

Han legger til at tåken også skapte siktproblemer i langrennstraseen. Særlig i den lengste og raskeste utforkjøringen var forholdene vanskelige for utøverne.

– Løperne sa at de ikke kunne se 20 meter foran seg, sa rennsjef Nunar.

For arrangørene var det dermed umulig å garantere så like forhold som mulig slik værforholdene var i Pokljuka onsdag.

– For dårlige muligheter til skikkelig innskyting og utrygge forhold i løypa brakte oss til beslutningen om at vi ikke burde sette løpernes helse i fare. Det var en tøff beslutning, og slikt er aldri enkelt, men jeg stoler på juryen at de har tatt en rett beslutning, sa Nunar.

Forstår avgjørelsen

I den norske leiren forsto man avgjørelsen.

– Slik det ser ut nå, så var det en grei avgjørelse. Innimellom var det bra, men andre ganger så man ikke blinkene, sier landslagstrener Egil Kristiansen til VG.

Den norske skytetreneren Siegfried Mazet hadde store problemer med å se blinkene da Johannes Thingnes Bø og de øvrige norske skiskytterne skjøt inn onsdag. På et tidspunkt måtte han ta oppstilling ved siden av løperne for å kunne gi riktige tilbakemeldinger.

IBU bekreftet onsdag at løperne vil få nye startnummer til torsdagens renn.

(©NTB)