Fitnessidealet fenger stadig flere: – Det bekymrer meg

SPREKPODDEN: Forsker og tidligere fitnessutøver er gjest i ukens Sprekpodden.

Halvor Ekeland (fra venstre), Therese Mathisen og Silje Dyregrov i studio. 

sprek

For mange er det et mål med store eller definerte muskler.

Flere og flere deltar også i fitnesskonkurranser. Det bekymrer Therese Mathisen, stipendiat ved Norges idrettshøgskole. Hun er gjest i ukens Sprekpodden.

– Jeg liker å se at unge mennesker ønsker å trene og ta vare på sin fysiske form og helse. Men det er grunn til å mislike at de må ta det ut i den ekstreme formen, sier Mathisen.

Hun mener mange tar det altfor langt og har feil motivasjon.

– Mange streber etter en kropp og fysikk som er langt fra biologisk naturlig, som ikke kan formes uten at man store grep om kosthold og trening, og figurforming gjennom trening, sier Mathisen.

Men mange har også en del å lære av fitnessutøverne, som om forbrenning og vektregulering.

Hør mer mer om dette og fitnessidealet i ukens Sprekpodden.

Podkasten Sprekpodden kommer ut hver tirsdag og har som mål å inspirere og hjelpe til en sunn livsstil.

Her kan du høre oss/laste oss ned i iTunes.

Her kan du høre oss i Spotify.

Eller du kan høre oss i Soundcloud:

Nedenfor kan du lese noen av våre saker om fitness.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sprek