Andreas (41) ble pappa for to uker siden – i dag knuste han konkurrentene i Tromsørittet

Andreas Setting (41) lar ikke det å bli pappa bremse sykkelkarrièren.

VANT OVERLEGENT: Andreas Setting vant med over ett minutt.   Foto: Robin Andersen

sykkel

Andreas Setting var fullstendig overlegen i ettermiddag da han vant terrengetappen i Tromsørittet. Den spreke 41-åringen var ett minutt og ni sekunder foran nestemann på lista, Snorre Sollid.

En imponerende prestasjon i seg selv, men den blir forsterket av at Setting ble far til lille Yria den 24. mai. Det har ført til minimalt med trening og forberedelser før Tromsørittet.

– Det har vært ujevn soving og trening i mange dager nå, sier Setting med et smil.

– Men når det hele var i gang og jeg lå godt an etter den første runden, måtte jeg si ifra til Henrik (Frekhaug), som åpnet knallhardt, at han syklet for sakte. Det tror jeg psyket han helt ut, for jeg så han ikke etter det, sier 41-åringen.

– Må gjøre noen prioriteringer

Vinneren lar dog ikke familieforøkelsen sette en stopper for syklingen.

– Jeg må selvsagt prioritere de på hjemmebane, men jeg liker veldig godt å konkurrere, sier Setting.

Han planlegger å sykle Offroad Finnmark senere i sommer, et terrengritt på 70 mil der to ryttere sykler på lag.

– Hvis alt går etter planen skal jeg og Einar (Bjørn) sykle det rittet. Det har jeg klarert på hjemmebane for lenge siden, smiler Tromsø CK-rytteren.

I fjor ledet de svært lenge, før de måtte bryte på grunn av at Bjørn fikk akutt betennelse i kneet.

– I år sliter jeg med en skulder som ikke er helt bra. Hvis ikke den blir frisk kan jeg nok ikke sykle, men jeg håper det går i orden, sier Bjørn.

Teknisk løype

Det var en svært kupert og teknisk løype arrangørene hadde satt opp, en løype som krevde enormt av samtlige deltakere.

– Slike rundbaneløyper er ikke for smågutter, for å si det sånn. Hvis du er interessert i å ha det hardt, får du det her. Men det var en fantastisk fin løype med både klatring og tekniske momenter der man kan vinne og tape mye tid, forteller Setting.

Setting har syklet mange tøffe terrengritt ute i Europa, blant annet da han syklet utrolige 9000 høydemeter (!) i løpet av tre rittdager i fjor i alpene i Østerrike.

– All trening er med på å hjelpe til, og det at jeg har erfaring fra ritt i Europa gir meg naturligvis en fordel. Den lille ekstra teknikken gjør at man sparer krefter i noen svinger, sier Setting.

– Hadde fortjent flere deltakere

Været var - som det har vært i de siste dagene i Tromsø - helt upåklagelig.

– Heldigvis har det vært varmt i noen dager nå, hvis ikke kunne den høye temperaturen ha vært utfordrende for mange. Kroppen trenger tid å venne seg til varmen, sier Setting.

Det fantastiske været til tross, det var kun rundt 40 deltakere som stilte til start i Tromsørittet.

– Vi hadde fortjent å få flere deltakere med tanke på værforholdene og den jobben mange har gjort med rittet, sier Bjørn, som var med å arrangere rittet i regi av Tromsø CK.

Anke Dannowski vant kvinneklassen på terrengetappen. På fredag ble det arrangert tempoetappe, og den vant Erik Steene.