Belgier lurte de norske i Arctic Race: – Et sinnssykt rykk

Dylan Teuns vant både den siste etappen og sammenlagt.

Dylan Teuns vant Arctic Race of Norway.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

sykkel

Belgieren Dylan Teuns forsvarte sin sammenlagtledelse da han både vant den avsluttende etappen og Arctic Race of Norway søndag. August Jensen ble nummer to.

Teuns slo til på den siste stigningen på rundbaneløypa inne i Tromsø sentrum. Han så seg aldri tilbake og vant til slutt 11 sekunder foran franske Loic Chetout. Sven Erik Bystrøm tok tredjeplassen på avslutningsetappen.

Av de øvrige norske var Bjørn Tore Hoem og Alexander Kristoff best. De ble henholdsvis nummer 6 og 7.

Sammenlagt vant Teuns 29 sekunder foran August Jensen. Bodøværingen, som vant lørdagens etappe, hadde muligheten til å vinne sammenlagt, men da måtte han ha vunnet avslutningsetappen. Det var han ikke i nærheten av denne gangen.

– Det var et sinnssykt rykk han kom med, og jeg klarte ikke å holde hjulet hans. Jeg klarte å beholde annenplassen sammenlagt. Jeg var litt sliten etter i går, men det er godt å sikre annenplassen. Det var bra, sa Jensen til TV 2.

Teuns havnet i litt problemer med rundt 12 mil igjen av etappen. BMC-rytteren måtte bruke litt ekstra krefter på å kjøre inn hovedfeltet etter å ha havnet bakpå i en lei sidevindssplitt, men det var ikke verre enn at han hadde mer enn nok krefter igjen mot slutten.

Etappen på 160,5 km gikk i en runde ute på Kvaløya før den ble avsluttet med tre runder inne i Tromsø by.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel