Dette drømmer sykkeltalentet fra Tromsø om: – Det hadde vært utrolig gøy

Andreas Leknessund (18) knuste konkurrentene opp Finnvikdalen i Arctic Race Challenge. Til neste år ønsker sykkeltalentet å ta steget opp til de beste.

VANT: Andreas Leknessund vant Arctic Race Challenge lørdag ettermiddag. Her har han akkurat passert målstreken.   Foto: DANIEL LILLEENG

sykkel

Andreas Leknessund, Martin Jørgensen og Fillip Hvideberg var tettrioen som kom først til bunnen av Finnvika i rittet Arctic Race Challenge, et 120 kilometer langt ritt som består av noen av Norges største talenter og sterke mosjonister fra hele landet.

Opp bakken på fem kilometer var det likevel ingen tvil om hvem som var sterkest. Tromsø-syklist Andreas Leknessund stakk avgårde fra de to andre og vant overlegent med 1 minutt og 23 sekunder foran Hvideberg.

– Det er artig å vinne og det er veldig gøy å få sykle på hjemmebane. Det er ikke så ofte jeg får muligheten til det, sier 18-åringen.

Opp Finnvikdalen i pøsende regnvær og kraftig motvind var talentet suveren.

– Det var ganske hardt og det var tøft hele veien opp bakken. Men det gjaldt bare å holde trykket oppe, sier Andreas Leknessund.

– En liten drøm

Dette rittet er minst ett hakk under hovedrittet Arctic Race of Norway. Til neste år går Leknessund fra junior til senior, og da ønsker Tromsø-syklisten å bli del av dette selskapet og stille til start med de beste.

– Det er vanskelig å si hvordan det blir som senior til neste år, men det hadde vært utrolig gøy å sykle Arctic Race. Akkurat nå har jeg ingen plan om det, men det er en liten drøm å være med, sier Leknessund.

GLIS: Andreas Leknessund gliste etter seieren, og slo av en prat med de som deltok.   Foto: Robin Andersen

VM-gull?

Om en måneds tid er det VM i Bergen, noe som blir sesongavslutningen til Leknessund. TV2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, uttalte dette til egen kanal da sykkeltalentet gikk til topps på tempoen i junior-EM for 10 dager siden.

– Det kan være han er vårt største gullhåp i VM. Selv om det er tøffere konkurranse der, er jeg helt enig i at han er en av de største medaljehåpene vi har i VM i Bergen, sa Kaggestad.

Leknessund har også troen på at det er mulig.

– Det er muligheter for å ta gull i VM, men det er mye som skal klaffe. Det blir ikke enkelt å klare det, sier tromsøværingen.

Andreas Setting, en av Tromsøs beste syklister både på landevei og terreng, skryter voldsomt av gullhåpet.

– Det er utrolig bra det han leverer. Jeg er veldig imponert over det han har fått til, og han har virkelig tatt steget. Det er superartig å følge med på Andreas. Jeg håper bare at det fortsetter, sier Setting, som for øvrig ble nummer seks i mål i Finnvikdalen.

Nytt ritt søndag

Supertalentet skal sykle i rittet Morgendagens Helter i morgen. Der er Leknessund en av favorittene.

– Jeg tenkte jeg at må kjøre alle de rittene man kan. Det er det som skjer på søndag som er det viktigste, men jeg liker denne løypa bedre enn den som kommer på søndag, sier Leknessund.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel