Mark Cavendish ble skadet i Tour de France i juli, men nå blir det comeback på norsk jord. Mark Cavendish ble skadet i Tour de France i juli, men nå blir det comeback på norsk jord. Foto: NTB Scanpix

En av verdens største syklister kommer til Tromsø: - Han blir en kjempeattraksjon

Han ble stygt skadet i Tour de France. Nå er spurtkanonen Mark Cavendish klar for Arctic Race.

Sykkelstjerne Mark Cavendish skadet seg stygt i en massespurt i Tour de France for under en måned siden etter en dramatisk velt på oppløpet.

Han måtte bryte rittet med brudd i skulderbladet, men nå tyder alt på at briten blir å gjøre et sensasjonelt comeback på nordnorsk jord, nemlig i sykkelrittet Arctic Race of Norway som arrangeres neste helg.

– Jeg vil komme tilbake så fort som mulig. Jeg vil gjerne dra til Arctic Race, sier Team Dimension Data-rytter Mark Cavendish til TV 2.

– Kjempebra for Arctic Race

Arrangør for Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, gleder seg stort over nyheten om at en av verdens største syklister kommer til rittet.

– Alle syklistene i feltet er viktig med sin deltakelse, men det er kjempebra for Arctic Race at vi får en verdensmester og en av de mestvinnende rytterne som finnes akkurat nå. Han er en profil på størrelse med Thor Hushovd (Ambassadør for Arctic Race og har tidligere deltatt i rittet), sier Dybdal til iTromsø.

– Hvor mye betyr det for dere å få en slik profil til Arctic Race?

– Som arrangør synes vi det er artig at de lagene som kommer tar med seg sine største profiler. Vi setter veldig stor pris på det, og han er et navn mange i Norge kjenner til.

– En attraksjon

Johan Kaggestad, sykkelekspert og sykkelkommentator i TV2, synes det er stas at Cavendish stiller til start i Arctic Race.

– Han er en av de virkelig store internasjonale sykkelprofilene. Han er verdensmester og er den som har vunnet flest fellesstartetapper i Tour de France. Det blir en kjempeattraksjon, sier Kaggestad til TV2.

Rehabiliteringen etter skaden i Tour de France har tatt mye kortere tid enn først antatt. Han skal på undersøkelse onsdag før han får grønt lys til å delta.

UTFORSK TEMA: