I dag kan Kristoffs sykkelfremtid bli avgjort

Alexander Kristoffs agent bekrefter at han har brukt de siste dagene til å forhandle med andre lag. Nå tyder alt på at den norske sykkelstjernen er ferdig i Katusha etter sesongen.

Alexander Kristoff har vært bak i køen når det har vært spurter i Tour de France i år.  Foto: NTB Scanpix

sykkel

Alexander Kristoff har fortsatt ikke spikret et lag for neste sesong.

– Det har ikke skjedd noe den siste uken, sier agent Joona Laukka til VG.

Laukka snakket med ledelsen i UAE-laget før start på søndagens etappe, og bekrefter at det, samt Astana, er aktuelle lag for Kristoff fra og med neste sesong.

– Tenker ikke mye på det

Ifølge Kristoffs agent er imidlertid flere lag på banen. VG skriver at det også har vært interesse fra franske lag. Alexander Kristoff er inne i det siste året av toårskontrakten han signerte med Katusha etter 2015-sesongen. Da han signerte den lukrative avtalen var Storhaug-mannen en av verdens heteste sykkelryttere og kom rett fra monumentseier i Flandern Rundt.

De siste to årene har det imidlertid gått tråere for Kristoff. Han har vunnet mange mindre seirer, men den virkelig store triumfen har uteblitt. Det siste halve året har gnisningene mellom Kristoff og ledelsen i Katusha tiltatt i styrke. Lagledelsen har flere ganger kritisert Kristoff offentlig de siste ukene, og sendte et tydelig signal til sin norske stjerne da de valgte å vrake hans danske opptrekker til Tour de France.

– Svært mye tyder derfor på at Kristoff er ferdig i det Sveits-registrerte laget etter sesongen. Skulle han forlenget, ville det normalt skjedd allerede, skriver VG.

Tour de France er høysesong for kontraktssigneringer i sykkelsporten. I stedet bruker altså Kristoffs agent dagene i Frankrike til å forhandle med andre lag.

Kan skje noe i dag

På Tour de Frances første hviledag i starten av forrige uke sa Kristoff til NTB at han kunne få vite mer om egen framtid senere på dagen. Det skjedde ikke. Han la til at noe også kunne skje på neste hviledag, som er i dag. Kristoff avkrefter at de pågående forhandlingene påvirker prestasjonene hans på sykkelsetet.

– Det er en del tilbud, men så lenge jeg ikke har et konkret kontraktsforslag foran meg på bordet, så er ikke det noe jeg tenker mye på, sa 30-åringen. Kristoff har slitt litt i en del spurter i årets Tour.

Hans beste plassering hittil er annenplassen han tok over etter at Peter Sagan på kastet ut av rittet etter den fjerde etappen. Faktisk har Edvald Boasson Hagen vist seg som den sterkeste norske spurteren så langt i årets ritt.

Kristoff var ikke med i tetkampen på noen av helgens etapper. Både lørdag og søndag ble det for hardt for Katusha-rytteren som må fortsette å vente på etappeseieren i årets utgave av Tour de France. Trolig har Kristoff bare en sjanse igjen til å triumfere, avslutningsetappen i Paris neste søndag.