Kårer Nord-Norges raskeste syklist

Er du et råskinn på sykkelen? Da bør du ta turen til Tromsø sentrum på søndag.

HER SKAL RACET VÆRE: Rune Kufaas (til venstre) og Rune Grov Eilertsen inviterer barn og ungdom i alderen 10–16 år i konkurransen «Nord-Norges raskeste syklist» i Havnegata mot Stortorget søndag.  Foto: Håkon Steinmo

sykkel

Da skal nemlig Tromsø kommune, Tromsø slalåmklubb og Arctic Race of Norway kåre Nord-Norges raskeste syklister i aldersgruppene 10-12, 12–14 og 14–16 år.

– Det blir en gutt og en jente som vinner hver klasse, altså totalt seks vinnere, sier Rune Kufaas, som er prosjektleder for Arctic Race of Norway i Tromsø.

Kan vinne 500 kroner

Konkurransen starter ved lyskrysset i Havnegata på nordsiden av Kystens hus. Derfra gjelder det å tråkke skikkelig til på pedalene i vel 100 meter mot Stortorget i sentrum.

– Der setter vi opp to fotoceller og måler hastigheten på deltakerne, sier tidtakingssjef, Rune Grov Eilertsen i Tromsø slalåmklubb.

– Vi kommer til å få satt opp en lystavle der alle hastighetene blir publisert, samt at det blir etablert et sekretariat med speakertjeneste.

Alle som deltar vil få et startnummer, sier Kufaas.

– Vi har totalt 200 startnumre, så får vi se hvor mange som kommer, sier Eilertsen.

Konkurransen er helt gratis og påmeldingen er fra kl. 11.00 på Stortorget søndag. En time senere starter første deltaker.

De som får størst hastighet, vinner ikke bare heder og ære.

– Alle de seks vinnerne får et gavekort på 500 kroner av Tromsø Ski & Sykkel, sier Kufaas.

– Hvor stor hastighet tror dere deltakerne kan komme opp i?

– 30–40 kilometer i timen? Det er vanskelig å si. Det blir spennende å se, sier Rune Grov Eilertsen.

«Race village»

Dette er bare ett av en rekke arrangement under Arctic Race i Tromsø kommende helg.

Det vil være et eget såkalt «race village» i byen fra torsdag til søndag, der rittets samarbeidspartnere vil ha en rekke stands. Blant annet vil Statoil, Vitensenteret og Sparebanken Nord-Norge være representert.

Sistnevnte skal arrangere «Mini Arctic Race» og håper på over 1.000 deltakende barn.

Videre skal Scandic ha et stort grillparty og det blir live-produksjon med en storskjerm som feste på utsiden av Kulturhuset.

– Vi bestemte oss tidlig for at slagordet skulle være at «vi skal vinne festen» sier Rune Kufaas.