Kristoff-manager: – Neste sesong kan bli hans beste noensinne

Alexander Kristoffs manager, Joona Lauka, tror EM og VM var et vendepunkt i nordmannens nedadgående resultatkurve.

Alexander Kristoff møter familie og presse etter dopingkontrollen for andreplass i fellesstart menn elite VM i landeveissykling i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix 

sykkel

Alexander Kristoff måtte se Peter Sagan bli historisk ved å ta sin tredje strake VM-tittel foran folkehavet i Bergen søndag. Katusha-rytteren måtte ta til takke med sølvet.

– Han var her for å vinne. Ingen ville si det offentlig, men målet var klart, sier Kristoff-manager Joona Lauka til NTB.

– Tror du han vil bli fornøyd med sølv, når han tenker tilbake på det om en stund?

– Nei. Hvis han hadde vært fornøyd med det, hadde han ikke vært Alexander Kristoff, svarte manageren.

I verdenstoppen

Etter å ha prestert på skyhøyt nivå og tatt flere store rittseirer, særlig i 2014- og 2015-sesongen, har Kristoff hatt en nedadgående resultatkurve. Etter Tour de France denne sesongen har imidlertid nordmannen vist tegn på bedring med EM-gull og seier i London-Surrey Classic.

– Etter Tour de France har han helt klart vært blant verdens tre-fire beste ryttere. Jeg tror det var et vendepunkt for en ny start, sier Lauka - og tilføyer:

– Han var på et kjempehøyt nivå, så sank det litt, men jeg tror formen han har vist fra Tour de France tilsier at det blir enda bedre.

Lagskifte

Kristoff bytter lag fra Katusha til UAE neste sesong.

– Nå gjenstår ett ritt med Katusha, så blir det en fortjent ferie, sa sølvvinner Kristoff til NTB etter søndagens løp.

Å bytte lag tror Lauka kan gjøre underverker for 30-åringen.

– Det å bytte lag er bra for motivasjonen, og det hjelper å bytte rutiner. Jeg er sikker på at han vil ha en veldig god sesong neste år. Forhåpentligvis hans beste noensinne.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel