Kristoff-rival trekker seg fra Tour de France

Fjorårets vinner av den grønne poengtrøya i Tour de France, Michael Matthews, gir seg som følge av sykdom.

Michael Matthews er ferdig for i år i Tour de France.  Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

sykkel

Det opplyste Team Sunweb i forkant av onsdagens etappe av storrittet.

– Michael våknet tidlig i morges og følte seg ikke bra, han er blitt syk og kastet opp. Vi hadde en lege med ham som overvåket ham og prøvde å få ham klar for etappen. Men han klarte ikke å spise frokost, begynte å få feber og formen ble ikke bedre. Så vi bestemte at han ikke stiller til start i dag, sier Sunweb-trener Luke Roberts til TV 2.

Den australske rytteren vant to etapper i 2017, i tillegg til den grønne trøya. Han var ventet å være blant de store favorittene til årets femte etappe. Her skal rytterne ut i kupert terreng, der de siste 100 kilometerne er preget av små, bratte stigninger. En løype nærmest designet for 27-åringen. I stedet er altså Matthews ute av rittet etter bare fire dager.

Dermed er Sunweb redusert til sju ryttere. Det er dårlig nytt for danske Søren Kragh Andersen, som sykler med den hvite ungdomstrøya, samt sammenlagtkandidat Tom Dumoulin.

– Det er et hardt slag. Først og fremst for ham selv, men også for hele laget, sier Tom Dumoulin til lagets mediekanal.

Greg Van Avermaet fra BMC leder Tour de France etter fire etapper. Rittet avsluttes i Paris 29. juli.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel