Kristoffs fremtid er avklart: – Jeg har bestemt meg

Etter det TV 2 erfarer, blir Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff lagkamerater i UAE Team Emirates neste sesong.

Alexander Kristoff har avklart fremtiden.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

sykkel

Blir det Katusha-Alpecin? Astana? UAE Team Emirates? Eller et helt annet lag? Det har vært spørsmålet for Alexander Kristoff de siste ukene.

Nå avslører nordmannen overfor TV 2 at han har bestemt seg.

– Jeg har bestemt meg, men det får ikke dere vite, sa han til TV 2.

TV-kanalen skriver videre at etter det de erfarer, blir det Vegard Stake Laengens lag, UAE Team Emirates, som blir Kristoffs neste arbeidsgiver. Dette ønsker ikke lagsjefen på laget kommentere til TV 2.

– Det er for tidlig å si noe nå, sier Carlo Saronni.

Også VG erfarer søndag kveld at Kristoffs neste arbeidsgiver blir UAE Team Emirates.

Får svaret om noen dager

Normalt pleier slike avklaringer å komme på hviledagene i Tour de France. Flere ganger i årets tour har Kirstoff fått spørsmål om hvilket lag han skal sykle for når kontrakten med Katusha går ut etter denne sesongen.

Kristoff har bekreftet at Katusha har vært en mulig arbeidsgiver også neste år. Spurtesset har også bekreftet at agenten har vært i Frankrike for å sikre han en kontrakt for neste sesong.

Til TV 2 vil ikke Kristoffs sportssjef i Katusha si noe om kontraktssituasjonen.

– Som jeg fortalte dere, dere vil få vite om beslutningen om noen dager, er alt José Azevedo svarer på spørsmål om overgangen.

Stang ut i årets tour

Alexander Kristoff har også innrømmet at han må ned i lønn til neste sesong. Han står uten etappeseier i Tour de France siden 2014.

I årets tour har nordmannen slitt. Den første uken var han ikke helt med å kjempe da etappene skulle avgjøres. Det har rett og slett ikke klaffet for nordmannen.

Vondt ble verre da han kræsjet den siste uken. Skulderen gikk halvveis ut av ledd, og en forslått Kristoff har slitt siden det.

Femteplassen på den siste etappen ble dermed en opptur.