Nye regler får følger for Kristoff - kan ikke lenger bruke Ørn som personlig trener

Nye UCI-regler krever at Alexander Kristoff må benytte en trener tilknyttet laget. Dermed faller stefar Stein Ørn ut som personlig trener.

Stein Ørn kan få en mindre formell rolle rundt Alexander Kristoff i sesongen som kommer.  Foto: Kristian Jacobsen, Stavanger Aftenblad

sykkel

Stein Ørn har stått bak treningen til Alexander Kristoff i en årrekke, men regelverket til UCI WorldTour skaper problemer for den suksessrike samarbeidet.

– Sånn det er nå, må alle på laget ha en trener derfra. Det er noe nytt i UCI-reglene, og det betyr at jeg får en trener i UAE som jeg rapporterer til og som setter opp treningsplanen min og overvåker mine treninger. Jeg trenger likevel en som kan følge meg opp på hjemmebane, og det regner jeg fortsatt med at blir Stein (Ørn), sier Alexander Kristoff til procycling.no.

– Det er mer av formell enn praktisk betydning. Det er viktig for laget å poengtere at de har en klar ansvarsfordeling internt. I Kathusha sto jeg oppført i trenerstaben, men det vil jeg ikke gjøre nå. Rent praktisk har ikke dette noen betydning, sier Stein Ørn.

Kristoff blir nå knyttet til Samuel Marangoni. UAE-sjef Carlo Saronni forteller at laget skal kikke nærmere på detaljene under lagets samling på Sicilia i neste måned.

Italieneren er fullt klar over hva nordmannen har prestert tidligere, og virker imøtekommende når det gjelder å holde dialog med Stein Ørn i treningshverdagen.

– Det er viktig moment for oss at rytterne våre benytter seg av lagets trenere. Det gjelder Dan Martin, Alexander Kristoff og alle andre. Vi er fullt klar over at rytterne har samarbeidet med egne trenere tidligere, og at noen har gode meritter å vise til. Derfor vil vi ikke lukke døra, men åpne opp for dialog under de første månedene av sesongen for å forstå utøverens treningsbehov. Deretter vil vi sakte, men sikkert lukke den muligheten og stille oss 100 prosent bak trenerne våre, sier Carlo Saronni til procycling.no.

Fram til 2016-sesongen i Katusha hadde Kristoff både den tyske idrettsforskeren Sebastian Weber og italienske Pino Toni som trenere, mens stefaren fulgte ham opp i hverdagen. (NTB)

Aftenpodden Sport: Håper Northugs trener er mer smart enn dum

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel