Sikret VM-billetten i Tromsø: - Godt jeg sluttet på Bodø/Glimt

August Jensen (25) syklet inn til 2. plass i Arctic Race of Norway – og dermed får han sykle VM på hjemmebane.

August Jensen (25) sikret 2. plassen sammenlagt i Arctic Race. Dermed er han etter all sannsynlighet VM-klar.   Foto: Daniel Lilleeng

sykkel

August Jensen (25) klarte ikke følge opp gårsdagens bragd i Finnvikdalen, men ble likevel nummer to sammenlagt under årets Arctic Race-ritt.

Bodøværingens resultat gir 180 poeng på rankingen som blir oppdatert i morgen. Dermed passerer Norge Polen – og får med seg full kvote til Sykkel-VM i Bergen.

Landslagssjef Stig Kristiansen får dermed plukke ut ni mann som får være med på VM-festen.

Sikret VM-billett

Én av dem heter August Jensen – fra Bodø.

– Det er kult. Jeg tror landslaget hadde store forhåpninger om å få stille ni mann, så da er det godt vi har innfridd, sier 25-åringen.

– Hva tenker du å sykle VM i Bergen?

– Det hadde vært en stor drøm. Jeg bor jo i Bergen, har syklet mye i de løypene og kjenner traséen godt, sier Jensen.

– Godt jeg sluttet på Bodø/Glimt

Den kommende proffrytteren legger ikke skjul på at han drømte om å gi Dylan Teuns mer kamp i finalen i Tromsø.

– Jeg er en vinnerskalle. At jeg ikke fikk det helt til i dag setter en liten demper, men når inntrykkene synker inn så tror jeg at jeg skal si meg godt fornøyd med 2. plassen sammenlagt.

Feltets eneste nordnorske rytter mottok naturlig nok massiv støtte langs løypa.

– Det var godt jeg sluttet på Bodø/Glimt og begynte med sykkel heller. Jeg tror ikke jeg hadde fått like mye støtte om jeg syklet rundt i gul trøye her, smiler August Jensen, som blant annet spilte fotball med Stefan Johansen i sin tid.

Elsker Arctic Race

Jensen har markert seg fra dag én under Arctic Race for fem år siden, og har sett seg tilbake.

– Har du blitt glad i Arctic Race?

– Helt klart. Det er på hjemmebane. Det er ikke noe annet å si at Arctic Race er sinnsykt gøy, sier August Jensen.

Og kan se fram til mer gøy i VM.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel