Statsministeren og tre statsråder kommer til Arctic Race of Norway

Staten støtter sykkelrittet med 15 millioner kroner årlig.

I 2014: Her er Erna Solberg på Arctic Race of Norway i Tromsø for tre år siden.  Foto: Ronald Johansen

sykkel

Når Arctic Race of Norway arrangeres torsdag til søndag denne uken, så vil det være med flere prominente gjester på besøk - ikke minst fra politikken.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) åpner rittet på Engenes i Ibestad torsdag.

Fredag kommer rytterne i mål på Bardufoss flystasjon, der det skal være et spektakulært flyshow.

Der kommer forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) til å være til stede.

SAMFERDSELSMINISTER: Ketil Solvik-Olsen.  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Statsministerbesøk

Den tredje etappen går fra Lyngseidet til Finnvikdalen. Da kommer kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til Tromsø. Hun skal også være i byen på søndagens etappe.

Og da kommer også statsminister Erna Solberg for å se på Alexander Kristoff & co. på den avsluttende etappen av sykkelrittet.

– Vi er veldig glade for at statsministeren, samferdelsministeren, forsvarsministeren og kulturministeren tar turen til Nord-Norge, sier Knut-Eirik Dybdal til iTromsø.

Det forrige statsministerbesøket under Arctic Race of Norway var nettopp for tre år siden - i Tromsø.

KULTURMINISTER: Linda Hofstad Helleland.  Foto: Valentin Flauraud / TT / NTB Scanpix

15 mill. årlig

Staten støtter Arctic Race of Norway med 15 millioner kroner årlig. Midlene kanaliseres gjennom Finnmark, Troms og Nordland fylkeskommune.

– Vi skaper noe som har betydning for ikke bare Nord-Norge, men for hele landet, sier Dybdal.

I fjor ble Arctic Race of Norway vist i 180 land. I år er det 190 land som skal vise rittet. Analyseselskapet Repucom kalkulerte etter fjorårets ritt at denne reklameverdien på TV var verdt 231 millioner kroner.

– Skal man kunne få bidrag og være med å løfte ting, så må man også vise at man gir noe tilbake. Dette lager vi rapporter og analyser på hvert eneste år, sier rittsjefen.

Da Dybdal & co. startet rittet, var det de tre nordligste fylkeskommunene som bidro med viktig pengestøtte, mens de siste årene har det altså vært staten som har overtatt.

– Hadde det ikke vært for fylkeskommunene som trodde på dette i starten, så er jeg ganske sikker at vi aldri hadde fått dette som en post på statsbudsjettet, sier Dybdal.

I starten var det ikke så lett å få gjennomslag for Arctic Race of Norway hos regjering og storting.

– Det var litt slik: «Skal du bruke 15 millioner og så vet du egentlig hva du skal bruke det på». For å være helt ærlig visste ikke jeg heller det. Jeg visste hvor vi ville og det ble jo en suksess, som Nord-Norge i fellesskap bidro til. Det er godt at regjeringen vil være med på å løfte frem ting som ikke kun har betydning for et sted, men for hele landet, sier Knut-Eirik Dybdal.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sykkel