Tror på ny Tromsø-rekord for årets Arctic Race of Norway

Tromsø vil alltid ha en spesiell plass i Thor Hushovds (39) hjerte. Nå har han testet løypene for årets Arctic Race of Norway, i det man tror blir et nytt rekordår.

FORNØYD: Ordfører Kristin Røymo flankert av Thor Hushovd (til venstre) og Knut-Eirik Dybdal (til høyre).   Foto: Tobias Stein Eilertsen

sykkel

Tromsø vil alltid ha en spesiell plass i Thor Hushovds (39) hjerte. Nå har han testet løypene for årets Arctic Race of Norway, i det man tror blir et nytt rekordår.

Han syklet sitt siste proffritt i Norge i 2014 sist Arctic Race of Norway (ARON) var i Norge.

I forbindelse med at han nå er ambassadør for rittet, var Hushovd tilbake i Tromsø under strålende forhold, for å teste årets løype når det nordnorske proffsykkelrittet kommer tilbake til Tromsø.

– Det var jo helt utrolig dette været. Jeg så nyhetene for to dager siden og hadde ikke trodd det skulle bli slik, sier Thor Hushovd da han møter iTromsø i Rådhusparken i strålende solskinn og 19 grader onsdag ettermiddag.

Dobbelt så tung

Fra sist løpet var i Tromsø, varsles det nå en dobbelt så tung etappe.

– Den er enda hardere. De skal to ganger sykle opp på toppen av øya, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

– Du tapte på oppløpssiden i 2014, hvordan ville du gjort det i år, hadde du ennå syklet?

– Det er dobbelt så tungt med to ganger opp øya der. Jeg ville ha vunnet, lett. Jeg har lært fra sist, sier Hushovd, før han etter litt betenkningstid legger til et lavmælt «nei da».

Samtidig var han meget fornøyd.

– Tromsø leverte virkelig varene sist. Det var en «ny» sport i en ny region og lagkameratene og hele apparatet var lamslått og sa at dette var virkelig internasjonalt nivå. Det var mitt siste løp på norsk jord, og jeg ville avslutte med stil. At jeg tapte på oppløpssiden der, var tungt der og da, men i ettertid betydde det ikke så mye. Da er det stemningen og rammene rundt man husker og at statsminister Erna Solberg var der og takket meg, sier «Oksen fra Grimstad».

– Ny rekord

Ifølge Knut-Eirik Dybdal er det fortsatt Tromsø som har rekorden noensinne med stipulert 80.000 mennesker som fulgte løpet i 2014.

Ordfører Kristin Røymo tror rekorden slås i år.

– Ja, absolutt. Vi har oppfordret folk til å være litt «crazy» og lage liv og røre. Syklistene kommer jo nesten inn i hagen. Vi er Norges tettest befolkede øy, så jeg tror på en folkefest, sier Røymo.

I år sendes ARON til 190 land.

– Det er økt fra 25 til 34 broadcastere. Det vil gi helt unike bilder til markedsføringen av regionen og den stoltheten vi har her oppe i nord, sier Dybdal.