- Denne må Bardal hoppe med i VM

Sjekk Bardals nye «spesialvåpen».

SKINNE: Anders Bardal på St. Olavs og får tilpasset skinne til armen. Her sammen med ortopeditekniker Jens Petter Jacobsen.  Foto: Vegard Eggen

vintersport

I dag tok Anders Bardal stingene etter operasjonen av bruddet han pådro seg etter kjempehoppet i Wisla i midten av januar. Deretter bar det rett inn til ortopedteknikeren ved St.Olavs hospital. Sammen lagde de skinna som Bardal skal jage medaljer med i Falun.

— Jeg vet ikke akkurat hvor mye den veier, men den er ikke tung. Skinna kjentes helt grei ut. Den bygde ikke ut mye, og jeg fikk på hopphansken greit. Jeg fikk til å vri hånda slik jeg ønsker, sier Bardal om den spesialtilpassede skinna.

Vil ikke hjelpe ved nytt fall

Bardal er usikker på hva utstyrskontrollen kommer til å mene om skinna, men regner med at det vil gå helt greit.

— Det er jo uansett ingen fordel å hoppe med skinna. Og skulle utstyrskontrollen reagere, vil nok den medisinske begrunnelsen gjøre at det ikke blir noe trøbbel. Den er med og hjelper meg, men vil ikke ta i mot støyten dersom jeg faller igjen, sier han.

Ikke valgfri farge

Fargen, derimot, fikk han ikke gjort noe med.

— De hadde bare en farge dessverre. Siste jeg var her holdt de på å sende med meg en spiderman-skinne, men de fant heldigvis en svart skinne. Fargen spiller ikke så stor rolle. Kanskje kommer jeg til å bruke den litt hjemme de nærmeste dagene for å få «gått den inn» og finne fasongen på den. Deretter skal jeg jo kun bruke den når jeg hopper. Men dattera kommer helt sikker til å like fargen, gliser han.