- Det er det rareste jeg har vært borti

Førsteomgangen ble stående som tellende resultat etter en turbulent verdenscupåpning i Klingenthal, der Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer trakk seg.

Gregor Schlierenzauer snakker her med Anders Bardal i venterommet ved hoppbakken. Bardal sier at de var enige om å boikotte rennet.  Foto: NTB SCANPIX

vintersport

Det var en førsteomgang preget av forferdelige forhold da den individuelle verdenscupen i hopp startet i Klingenthal søndag.

Polske Krzysztof Biegun ledet meget overraskende da bare Bardal og Schlierenzauer sto igjen på toppen.

Nordmannen måtte vente i flere minutter mens vindmålerne gikk i alle retninger, og til slutt så det ut som om han og Schlierenzauer bestemte seg for at de ikke ville hoppe under gjeldende forhold.

– Vinden var såpass ille at jeg ikke følte for å hoppe. Jeg var ikke trygg, og bestemte meg for å gå ned. Schlierenzauer og jeg vurderte det likt, sa Bardal til NTB.

Glad for Stöckl-støtte

Schlierenzauer snakket på telefon med trener Andreas Pointner like før de gikk ned, men Bardal sier han tok avgjørelsen alene og at Norges trener Alexander Stöckl forsto at han ikke ville hoppe.

– Han stiller seg bak avgjørelsen, og det er jeg glad for.

Rundt en halv time senere ble det bestemt at annen omgang ble avlyst, og dermed sto Biegun igjen som vinneren med sitt hopp på 142,5 meter.

Tyske Andreas Wellinger ble nummer to tre poeng bak med et hopp på 132 meter, mens Jurij Tepes fra Slovenia kom på 3.-plass.

Bardal vil ikke kommentere om han synes FIS burde ha stoppet rennet tidligere.

– Jeg synes det er bra at de prøver. Arrangøren har jobbet hardt for å få til et renn og har vært uheldige med forholdene, sa han.

— De bør evaluere

Dermed ble første omgang fullført uten de to. Etter planen skulle andre omgang hoppes søndag ettermiddag, men juryen bestemte seg til slutt for å la resultatene fra første omgang bli stående.

- Det er det rareste jeg har vært borti. Vi får håpe at de tar en evaluering etter dette, sa NRK-kommentator Espen Bredesen da avlysningen av andreomgang var et faktum.

NRK-ekspert Espen Bredesen syntes det var underlig at Gregor Schlierenzauer og Anders Bardal valgte å boikotte rennet.  Foto: ARKIV

De norske hopperne som satte utfor skuffet stort. Ole Marius Ingvaldsen ble nummer 13, mens Anders Fannemel endte på 29.-plass. Tom Hilde klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Ingvaldsens resultat er det eneste positive å ta med seg av nordmennenes prestasjoner.

Resultater:

1. Krzysztof Biegun, Polen

2. Andreas Wellinger, Tyskland

3. Jurij Tepes, Slovenia

4. Taku Takeuchi, Japan

5. Piotr Zyla, Polen