- Jeg var best sist vi møttes!

Anders Bardal vil ikke la seg vippe av NM-pinnen av komet Phillip Sjøen.

Phillip Sjøen (innfelt) har tatt hoppnorge med storm, men Anders Bardal har ingen planer om å la ham ta NM-tittelen.  Foto: Glenn Musk, NTB Scanpix

vintersport

TRONDHEIM (adressa.no): I kveld samles hoppeliten til NM på plast i stor bakke i Granåsen.

Dit kommer Norges suverent mestvinnende skihopper de siste årene, Anders Bardal – som konkurrerer for første gang på to og en halv måned.

Dit kommer også kometen Phillip Sjøen. 18-åringen ble nummer to i normalbakke-NM forrige helg, etter å ha lagt bak seg en sommer som har blitt kraftig lagt merke til i hele hoppsirkuset. Nå presterte hopperen fra Fagerstrand godt under NM i Molde i vår, men etter en 2. plass og to seire i Grand Prix-renn den siste tiden, mot verdenseliten, medgir Bardal at Sjøen er en skummel mann både i kveld og når plast byttes ut med snø:

— Han ser veldig sterk ut. En spennende type, som jeg håper fortsetter å utvikle seg til vinteren, sier Bardal til adressa.no.

- Har visst om ham lenge

Mens svært mange føler at Sjøen har kommet fra det store intet denne sommeren, er ikke Bardal like overrasket over tenåringens gjennombrudd.

— Nei. Jeg har visst om ham i flere år. Vi har kjent potensialet hans, men Phillip har vært plaget med en kneskade. Da han var tilbake i form i Molde i NM i vår, fikk vi se starten av det han har gjort nå i sommer, sier Bardal.

Disse blir farligst i kveld

Selv har 32-åringen hoppet lite den siste tiden, og prioritert grunntrening. For å få motivasjonen skikkelig tilbake. Og for å ha mer tid sammen med familien.

Tross få hopp i sommer frykter han ikke Sjøen i Granåsen i kveld.

— Nå, jeg var best sist vi møttes, smiler Bardal – og sikter til et norgescuprenn i juni.

- Så du går for NM-seier?

— Med to gode hopp skal jeg i hvert fall være med i toppen, sier han – og peker ut en bråte navn som kan vinne gullet – i tillegg til seg selv og Sjøen.

— Rune Velta vant NM i normalbakken i Midtstuen forrige helg. Han blir skummel. Daniel Tande har også hoppet godt i sommer. I tillegg regner jeg med at de «faste» er sugne på å vise seg fram, som Anders Fannemel, Tom Hilde og Andreas Stjernen, sier Bardal.