Trump hyller seg selv: – Uten meg ville OL blitt en total fiasko

Donald Trump hevder Sør-Koreas president har gitt ham æren for det vellykkede mesterskapet.

President Donald Trump under et folkemøte i Moon Township, Pennsylvania.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

Under en stor mønstring i Pennsylvania kom Donald Trump med oppsiktsvekkende uttalelser om sin egen rolle under OL i Pyeongchang.

Selv holdt han seg hjemme i USA, men visepresident Mike Pence og datteren Ivanka Trump tok turen over Stillehavet til Sør-Korea.

Men det hindrer ikke presidenten i å ta æren for at lekene ble vellykket.

– Vi gjorde en flott jobb med lekene. President Moon sa at uten Donald Trump ville lekene ha blitt en total fiasko. Vi kan like gjerne si det, det er litt hardt å selge billetter når man tror at man kan bli utsatt for et atomangrep, sa Trump i Pennsylvania, ifølge nettstedet Insidethegames.

To personer, kledd ut som Kim Jong-un og Donald Trump ble kastet ut fra OL-arenaen under åpningsseremonien.  Foto: YONHAP / X80002

Han gratulerte Sør-Korea med en god jobb med lekene, og synes det var godt å se at de hadde nærmet seg nabolandet Nord-Korea.

– Da Nord-Korea ringte og sa at de ville være med i lekene, sa alle at de ville ha billetter. Det var flott å se at Nord-Korea deltok. Det var hyggelig å se landene gå sammen. Det var en virkelig fin ting, sa Trump.

Utøvere fra de to landene gikk sammen under både åpning- og avslutningsseremonien.   Foto: NTB scanpix

Etter lange forhandlinger ble Sør- og Nord-Korea enige om en banebrytende avtale i januar, bare uker før lekene startet.

Først og fremst ble de enige om at Nord-Korea skulle delta i lekene, men de stilte også et samlet ishockeylag på kvinnesiden, gikk under felles flagg på seremoniene, og holdt felles treninger for skiutøverne.

I tillegg til utøvere stilte Nord-Korea med en imponerende samkjørt cheerleader-gjeng.   Foto: NTB scanpix

I tillegg deltok en større cheerleader-gjeng fra Nord-Korea, og en nordkoreansk delegasjon inkludert søsteren til Kim Jong-ung, Kim Yo-jong.

Avtalen ble sett på som et gjennombrudd i forhandlingene mellom landene, og nå tyder ting på at forholdet mellom USA og Nord-Korea også kan få en utvikling. I forrige uke aksepterte Donald Trump en invitasjon til et møte med Kim Jong-un og president Moon.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport