18-åring sikret Norges første gull i Paralympics

Jesper Pedersen kjørte seg opp en plass og vant gull i Sør-Korea.

Jesper Saltvik Pedersen vant gull i storslalåm.   Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

vintersport

Pedersen kjørte to gode omganger i onsdagens storslalåm sittende. Den norske 18-åringen lå på andreplass etter første omgang av storslalåmrennet. Det skilte 1,18 sekunder opp til Tyler Walker fra USA som ledet, og 1.21 sekunder ned til polske Igor Sikorski på tredjeplass.

Etter en kruttsterk finaleomgang var det klart at det norske gullet ble sikret 0,34 sekunder foran Walker. Sikorski tok bronsen, 2,45 bak Pedersen.

– Jeg tror ikke jeg har skjønt det, det er utrolig stort. Jeg lå litt bak etter det første omgangen, så jeg bestemte meg bare for å kjøre på, sier han til NRK.

Dette var Karmøy-mannen andre medalje i mesterskapet. Tirsdag tok han bronse i superkombinasjonen.

Pedersen er født med ryggmargsbrokk og er lam fra livet og ned. Han kommer fra Karmøy og representerer Plogen Skiklubb. 18-åringen, som allerede har vunnet verdenscupen denne sesongen.

Medaljen var for øvrig den andre til Norge onsdag. Vilde Nilsen (17) gikk onsdag inn til sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport