Anders Jacobsen tar sats mot august

Tidligere i år vurderte Anders Jacobsen (29) å legge bort hoppkarrieren. I august kan han være tilbake i hoppbakken for fullt.

SMERTER ETTER FALL: Anders Jacobsen falt stygt og skadet seg i Planica i mars i fjor. Han sliter fortsatt med smerter etter skaden. Her er han etter det siste hopprennet den tysk-østerriske hoppuka i Bischofshofen i vinter.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Jacobsen har slitt tungt i snart halvannet år. I Planica i mars 2013 skadet han seg, og han rakk aldri å komme tilbake for fullt i løpet av forrige sesongen. I slutten av april ble kneet til 29-åringen operert.

— Jeg synes kneet kjennes bra ut, men jeg har jo ikke fått hoppet noe ennå og kjent ordentlig på det. Jeg har et spesielt opptreningsopplegg for å bygge opp igjen musklene rundt kneet. Det opplegget varer fram til midten av august. Deretter håper jeg å kunne hoppe mine første hopp for sesongen, forteller Jacobsen til NTB.

Sesongstarten for herrehopperne med Sommer Grand Prix i polske Wisla i helgen måtte Jacobsen følge fra sidelinjen.

Positiv til sesongen

Til tross for at han kommer i gang med hoppingen noe senere enn flere av de andre landslagshopperne, er ikke Jacobsen negativt innstilt til sesongen som kommer. Falun-VM i februar 2015 lyser som en stjerne i horisonten.

Før Sotsji-OL forsøkte Jacobsen å komme seg tilbake i form. Han presset tidsskjemaet, noe han ikke ønsker å gjenta.

— Jeg har ikke satt meg noen mål for sesongen, fordi jeg først må kjenne etter om det blir bra. Jeg sikter på august med renn i Trondheim og Lillehammer. Jeg tenker ikke så mye på om jeg eventuelt kan få et tilbakeslag, sier Jacobsen.

— Jeg har troen på at denne sesongen kan bli bra. Jeg gleder meg ekstremt til å få ski på beina igjen.

Trener alene

Jacobsen legger ikke skjul på at det er stor forskjell på treningsopplegget hans og det de andre hopperne har gjort de siste månedene. Det har blitt mange treningstimer alene for hopperen fra Haugsbygd.

— Det behøver ikke å ha noe å si at jeg har trent slik jeg har gjort, for jeg har nok trent like mye som de andre, bare annerledes. Jeg får mange hopp fra august av, sier 29-åringen.

— Jeg har trent mye alene, og det er kjedelig.

Landslagstrener Alexander Stöckl tror alle hoppere har godt av å ha et lag rundt seg under lange treningsperioder.

— Jeg tror det er viktig for ham selv (Jacobsen) å være en del av gruppa. Det er enklere med laget rundt seg. Det er også viktig for laget å ha Anders med, for han har mye driv og gode erfaringer, forteller østerrikeren. (©NTB)