Bardal ble møtt av leger i verneutstyr

Frykt for resistente bakterier hos hoppveteranen — ble sendt hjem fra sykehuset uten operasjon.

Anders Bardal brakk håndleddet i Polen. Da han kom hjem, ble han møtt av leger i verneutstyr.  Foto: Glen Musk

vintersport

Veien tilbake til hoppbakken er foreløpig satt på vent. En blodprøve som ble tatt på sykehuset i Wisla bekymrer.

— Jeg ble undersøkt av leger med verneutstyr som var engstelige for å være borti meg. Jeg fikk heller ikke lov til å ta på særlig mye, sier Bardal.

Hopperen forteller om undersøkelsen på St.Olavs hospital direkte etter hjemkomst fra Polen. Opplysningen om at sykehuspersonalet i Polen hadde tatt hull på huden hans, gjorde at varsellampene begynte å blinke på sykehuset i Trondheim.

Resistent trussel

I stedet for at det brukne håndleddet ble operert umiddelbart, ble han sendt hjem med beskjed om å få tatt en såkalt MRSA-test på sykehuset i Levanger dagen etter. Det tar nemlig et par dager før eventuell smitte gir utslag på en test.

Fortsatt er det et lavt antall av tilfeller med mikrober som ikke lar seg behandle med antibiotika her til lands, men det hevdes å være den største trusselen mot europeernes helse.

Nå skjer det ingenting med håndleddsbruddet til Bardal før prøvesvarene foreligger.

— Slik jeg har forstått det, er dette årsaken til at det tar litt ekstra tid. Men jeg er sikker på at det blir operasjon denne uka, sier han.

Sikker på VM-tur

Bardal har, som regjerende mester, friplass til VM-rennet i 90-meteren. I går sa han til Trønder-Avisa at han er innstilt på å delta i Falun.

Overfor adressa.no er Bardal skråsikker på sin egen VM-deltagelse.

— Jeg har definitivt en plan om å være med i Falun, og skjønner ingenting dersom det ikke skulle gå, sier han.

Holder hånda høyt

Til tross for at han fortsatt venter på operasjon, er han allerede i gang med forsiktig trening.

— Jeg bruker litt tid på spinningsykkelen, og kjører lett fysisk trening. Jeg har ingen smerter i hånda, men den er litt hoven og blå. Det er ingen fordel at den er alt for hoven, derfor passer jeg på å ha hånda høyt, sier han.