Bardal blir bankmann

Anders Bardal har allerede sikret fremtiden når han en dag legger opp.

SIKRET: Anders Bardal har ordnet seg jobb.  Foto: Fredrik Varfjell, NTB Scanpix

vintersport

Han har hatt sin første arbeidsdag som bankmann.

Foreløpig er han «bare» tilkallingsvikar. Men snart blir 31-åringen finansrådgiver på fulltid.

Jobben i Sparebank1 hjemme i Steinkjer ligger nemlig og venter på storhopperen, uavhengig av om Bardal tar ett, to eller tre år til i bakken.

– Jeg vil ikke sette noen dato for når jeg legger opp. Da ville jeg slite med å holde trøkket oppe hele karrieren ut. Jeg tar en sesong av gangen; jeg kan gi meg til våren, eller holde på både ett og to år til, sier Bardal til Adresseavisen.

Bachelor i økonomi

Noe han nå også trygt kan gjøre. For mens mange toppidrettsutøvere legger ned all tid på idretten i 20-årene, bestemte Bardal seg for å ha flere strenger å spille på da han flyttet til Trondheim for drøyt ti år siden.

I 2003 startet han på en bachelorgrad i økonomi, og i 2009 var han ferdig.

– På grunn av hoppingen tok det lengre tid å bli ferdig enn i normale studieløp. Men det er veldig godt å ha den i bunnen. Og at jeg har skaffet meg jobb når karrieren er over, gir meg en trygghet, sier Bardal.

Samtidig har han allerede hatt sin første arbeidsdag i banken.

– Jeg fungerer som tilkallingsvikar i øyeblikket. Jeg har holdt litt foredrag og slikt, smiler han.

Klingenthal i helgen

Det er allerede en kjent sak at han og familien på fire skal flytte tilbake til Steinkjer. Det kan skje når karrieren er over, men også tidligere. Aller først handler det imidlertid om OL-sesongen, hvor målet er å fortsette storhoppingen fra de siste årene.

I dag er Bardal på sesongoppkjøringens siste treningssamling, i Midtsubakken i Oslo. Men til helgen starter verdenscupsirkuset i tyske Klingenthal.

– Jeg føler meg godt forberedt, og gleder meg til å komme i gang. Men konkurransen er tøff. Det er svært mange som er kapable til å vinne renn i vinter, sier han.