Bardal brakk håndleddet: - Håper jeg er klar til VM

Anders Bardal falt da han hoppet bakken ned i Wisla i kvalifiseringen torsdag.

Anders Bardal fikk et brudd i håndleddet da han falt i torsdagens kvalifisering.  Foto: Privat/Facebook

vintersport
  • Jeg flyr hjem fredag og skal opereres så fort som mulig. Jeg har fortsatt et håp om å rekke VM, sier Anders Bardal til Adresseavisen.

Det var under et kvalifiseringshopp i Wisla i Polen at Bardal falt og brakk håndleddet torsdag.

Bra hopp

  • Det var et veldig bra skihopp, for å si det slik. Etter gode treningsdager i Granåsen har jeg begynt å få til ting igjen. Jeg vil si at dette var en av sesongens beste skihopp. Jeg fikk nok fart og da går det høyt og langt. Jeg forsøkte å bremse opp mot slutten, men klarte ikke det. Det endte med at jeg gikk på rævva og brakk håndleddet, sier Bardal.
  • Jeg kjente med en gang at noe hadde gått galt, men det var ikke så vondt. Jeg ble kjør til sykehus, og har litt gips men mest bandasje på armen. Fredag flyr jeg hjem og håper på snarlig operasjon i Trondheim.

- Hva tror du om VM? Er sesongen over?

— Nei, jeg tror ikke det. Jeg har fortsatt ambisjoner om å være klar til VM. Jeg får jo trent fysisk fremover til tross for dette. Det er bare selve skihoppingen jeg må stå over en stund nå. Jeg er optimist, og har tro på at dette lar seg ordne med en operasjon og litt tid, sier Anders Bardal.

Hjem

– Bardal blir behandlet akutt for denne bruddskaden i Polen i dag, og han kommer til å bli sendt hjem til Norge så fort det er praktisk mulig, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Bardal hoppet lengst av samtlige i kvalifiseringen torsdag. Han landet på 140 meter og gikk over ende. Han ble umiddelbart tatt hånd om av de norske lederne og kjørt til sykehus for videre undersøkelser.

— Selvfølgelig kunne dette gått verre, men det er litt typisk at det går sånn når hoppinga begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake. Vi vet ikke hvor lang tid det tar, men tar med meg at hoppinga fungerte bra, sier Anders Bardal.

Hoppet var en halv meter lenger enn det polakken Kamil Stoch presterte like før Bardal var i aksjon, og hoppet var én meter lenger enn bakkerekorden.

– Etter at Bardal kommer hjem til Norge, kommer han til å bli tatt under behandling av vårt eget medisinske apparat, forteller Bråthen.

Han sier ingenting om VM, men det er helt klart at deltakelsen i mesterskapet i Falun er i fare for hopperen som er tittelforsvarer fra normalbakken i det forrige verdensmesterskapet. Nå må han regne med fire uker med gipset arm, noe som betyr at han uansett vil få dårlig tid til å rekke Falun-VM.

– Nå håper jeg at de andre guttene hopper som «styggen selv» senere i dag, for det vil være den beste medisinen for Anders Bardal akkurat nå, sier Clas Brede Bråthen

Resten kvalifisert

Alle de sju norske kvalifiserte seg til rennet senere torsdag. Anders Jacobsen på fjerdeplass var den beste av dem. Han hoppet 129,45 meter og fikk 133,7 poeng. Jacobsen hadde polakkene Maciej Kot, Piotr Zyla og bulgareren Vladimir Zografski foran seg på resultatlisten.

Kot, som var best, hoppet 134,5 meter og fikk 142,5 poeng.

Rune Velta endte på 6.-plass med 132,8 poeng. Han strekte seg til 132,5 meter. Bardal endte på 11.-plass til slutt. Etter fallet på 140 meter fikk han 126,2 poeng.

Daniel Tande tok 16.-plassen med 124,5 poeng etter hopp på 126 meter. Johann Forfang tok 17.-plassen og fikk 124,4 poeng (125 meter).

Tom Hilde ble nummer 24 og gikk også videre. Han hadde 122 poeng og hoppet 121,5 meter.

Anders Fannemel hoppet, selv om han var forhåndskvalifisert. Han landet på 118,5 meter. (©NTB)