Bardal fikk selvtillit – Jacobsen hoppet lengst

Anders Bardal har hatt en frustrerende hoppuke. Endelig begynner ting å funke.

Anders Bardal var lettet etter å endelig funnet tilbake til godformen.  Foto: Mette Bugge

vintersport

Alle de syv norske hopperne er klar for Hoppukas siste renn. Anders Bardal var kanskje den som hadde mest grunn til å smile. Han hoppet 132 meter i bakken han har prestert veldig bra tidligere, noe som holdt til sjetteplass i kvalifiseringen..

Skjønt kvalifisering er tross alt kvalifisering, og sier ikke noe om hvordan hopperne skal gjøre det tirsdag,men det kan gi en pekepinn.

Bardal ga uttrykk for en god følelse i kroppen etter de tre hoppene, og det er en kontrast til rennet i Innsbruck, der han ikke kom til finalen. Det er en sjeldenhet. Det var nesten tre år siden forrige gang han ikke var i det gode selskap.

-Det er veldig gledelig at han klarte å gjennomføre et godt hopp i kvalifiseringen. Han var lettet, sier landslagstrener Alexander Støckl.

-Vi har pratet ganske mye om det med selvtillit. Han hadde dessuten en veldig god økt på hotellet på formiddagen mandag. Da løste det seg blitt. Det er viktig at han klarer å fortsette å jobbe steg for steg, fortsetter landslagstreneren.

Snart et stort gjennombrudd

Navnebror Anders Jacobsen serverte det lengte hoppet i Bishofshofen og ble nummer tre.

-Mitt mål er å vinne i den bakken, for det har jeg ikke klart tidligere. Jeg har vunnet i de tre andre bakkene, sier hoppukevinneren fra 2006/07. Jacobsen har også en annenplass sammenlagt fra denne gjeve turneringen. Han vet hva han går til på Hellige tre kongers dag, som er fridag i Østerrike tirsdag.

-Han begynner å komme i fart, og presterer teknisk stabilt. Det tar ikke lang tid før han slår igjennom helt, mener østerrikeren.

Østerrikere på topp

Michael Hayböck og hoppukeleder Stefan Kraft, som er best sammenlagt i Hoppuka, endte som 1. og 2 etter kvalifiseringen. De hadde flest poeng.

19-åringen Johann André Forfang imponerer igjen. Med så liten erfaring, har han hoppet seg rett inn i verdenseliten. Tromsøgutten fikk denne gangen 14. plass etter et hopp på 132 meter.

Daniel André Tande slo av noen meter (128,5) men kvalifiserte seg. Det var en lettelse. Han kom ikke til finalen i Bergiselbakken søndag.

Anders Fannemel er ikke i samme form han har vært tidligere i sesongen. Sånn sett har Hoppuka vært en nedtur. Phillip Sjøen hopet greit, men er med videre. Rune Velta er også klar for siste etappe i denne turneringen.

De norske duellene ser slik ut tirsdag: Andreas Kofler-Rune Velta, Philip Sjøen-Robert Kranjec, Daniel Andre Tande-Rok Justin, Anders Fannemel-Taku Takeuchi, Manuel Poppinger-Johann Andre Forfang, Elias Tollinger-Anders Bardal, Bartlomiej Klusek-Anders Jacobsen.

PS. Amerikanske Nicholas Fairall hadde et stygt fall i bakken, og det samme hadde japanske Daiki Ito. Men det ser ut til å ha gått bra med begge.

Utforsk tema:
vintersport