Bardal flytter hjem til Steinkjer allerede i høst

— Finner meg alltids en plass å sove i Trondheim.

Anders, Ingrid og resten av familien Bardal er på vei hjem. Foto: Morten Antonsen  Foto: Morten Antonsen

vintersport

TRONDHEIM (adressa.no): Anders Bardals to barn har fått barnehageplass i Steinkjer. Det betyr at verdensmesteren i hopp etter alt å dømme flytter fra Trondheim allerede i høst, selv om Bardal fremdeles satser for fullt og har sterk tilhørighet til Granåsen.

— Vi er fortsatt veldig usikre på hvordan ting blir. Nå viser det seg at begge ungene har fått barnehageplass fra august. I Steinkjer. Det er et stykke unna Stabells vei (på Byåsen). Så vi jobber ut i fra at vi skal flytte innover til høsten. Det som skjer da, er at Ingrid (kona) får mer familie rundt seg, og får mer hjelp med ungene, sier Bardal til adressa.no.

- Ikke så mye i Granåsen lenger

Tirsdag ble landslaget for 2014 tatt ut, med Bardal som naturlig ledestjerne. Nå ser han for seg en pendlertilværelse, og er ikke redd for at det skal gjøre at han stagnerer som hopper.

— Men jeg bruker ikke så mye tid på ren hopptrening i Granåsen lenger. Og finner vel meg alltids en plass å ligge over i Trondheim dersom jeg trenger det, smiler han.

For en tid tilbake kjøpte Bardal seg tomt i Steinkjer, men byggeprosessen er ennå ikke i gang.

— Nei, vi har ikke begynt å bygge. Men vi er i gang med prosessen, sier han.

Leter etter jobb til kona

Familien trenger imidlertid å få én ting til på plass før de fullfører sitt «tilbake til røttene-prosjekt», ved å flytte tilbake byen hvor han vokste opp.

— Det som mangler, er en jobb til Ingrid på Steinkjer. Det er ganske vesentlig. Jeg bruker alle anledninger til å fortelle om det, så ordner det seg forhåpentligvis. Det er ikke måte på hva jeg har gjort for å skaffe henne jobb. Jeg har til og med sendt sms til ordføreren. Jeg fikk ikke svar, men jeg møtte ham på rådhuset et par dager senere, og da fikk jeg svar, smiler Bardal.