Bardal i høstform

I egen klasse i Sommer Grand Prix i Kasakhstan.

VANT IGJEN: Anders Bardal.  Foto: NTB SCANPIX - ARKIV

vintersport

Anders Bardal hoppet 131 og 135,5 meter og fikk 263,0 poeng mot sloveneren Damjans 251,0 poeng. Antonin Hajek fra Tsjekkia ble nummer tre i storbakken i Almaty med 247,6 poeng.

Lavere fart

Bardal var best i begge omgangene, og spesielt i første hoppet hadde han mye dårligere forhold enn sine konkurrenter. I finalen fikk han mye plusspoeng fordi han hoppet fra to avsatser lavere enn sine konkurrenter.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd med dette, for det ser bra ut for meg, selv om hoppene mine i selve konkurransen i dag ikke var like gode som det jeg har fått til på trening her. Kanskje blir jeg allerede regnet som en av favorittene i Sotsji-OL, for bakkene her i Almaty er ganske lik de bakkene vi skal hoppe i under OL. Det er i grunnen greit, sa Anders Bardal etter seieren.

– Veldig bra hopping av Bardal i begge omgangene, og av Velta i annen omgang. De to er jeg veldig godt fornøyd med. De andre hopperne har en del mer å gå på , sa Alexander Stöckl.

Rune Velta ble nummer 13 med sine 125,5 og 130,5 meter. Hopperen fra Lommedalen var sistemann som klarte å ta seg til finalen, og der leverte han omgangens tredje beste hopp.

Høyt nivå

De norske hopperne var ikke helt med de første rennene i årets hopping på plast. Nå har i hvert fall Bardal, Hilde og Velta vist at de kan konkurrere på et veldig høyt nivå.

– Vi har trent mye mer på det tekniske og hoppet mer enn tilfellet var i sommer, forklarte Stöckl.

Andreas Stjernen (127-126,5) ble nummer 19, mens Tom Hilde (123,5-120,5) endte på 22.-plass.

Anders Fannemel og Kim René Elverum Sorsell fikk bare hoppet én omgang med sine henholdsvis 129,5 og 125,5 meter.

Det er nytt renn i Almaty søndag.